Cluj

Anunt Diamant Euro Instal

Euro Instal Cluj - Euroinstal este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație.
https://euro-instal.ro

Definiţia unui server

Definiţia unui server

Detalii

Categorie
Stiri Tehnologie
Modificat
acum 12 luni si 3 saptamani
Vizualizari
1286

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Auzim de multe ori de servere în diferite domenii. Serverul este confundat de multe ori cu un calculator obişnuit unde sunt stocate anumite tipuri de fişiere, avem şi sistem de operare special instalat pe el. Un server este un software sau un dispozitiv hardware care acceptă şi răspunde la cereri realizate prin intermediul unei reţele.

Dispozitivele care lansează cererile şi primesc răspunsuri de la servere sunt clienţii. Pe Internet termenul server se va găsi mereu în contextul în care avem un sistem care recepţionează cereri de fişiere web şi trimite fişierele către un client. Fiecare aplicație sau site web care este online în acest moment are fișierele găzduite pe un server, fie el închiriat, fie unul personal.

Ce face un server?


Deci un server stochează, trimite şi primeşte date. Foarte multe date. Un computer mai puternic, un soft sau un dispozitiv de stocare ar putea juca rol de server şi ar putea oferi mai multe servicii. Dacă un server face doar un lucru pentru client atunci discutăm despre server „dedicat”. Serverele pot să ocupe camere întregi la marile companii şi pot avea şi sisteme de răcire pentru că temperaturile la nivelul lor sunt uriaşe. Camerele în care stau serverele sunt securizate şi asta pentru că se lucrează cu date sensibile mereu. Putem avea servere web, pe care le accesăm mereu când căutam ceva pe Internet, când descarcam ceva, de exemplul, servere e-mail, servere aplicaţie, servere printare, servere de gaming, servere proxy sau servere de streaming video.

Care este disponibilitatea serverelor?


Serverele sunt mereu deschise, nu se opresc niciodată pentru că vor trebui să ofere servicii în mod constant. Un server se va conecta la un router, la un switch pe care îl vor folosi mai multe computere de reţeaua respectivă. Alte computere vor accesa uşor serverele şi caracteristicile lor, funcţiile. Fiecare server are un IP asociat, conectarea se realizează prin nume de domenii. Când ne conectăm la pastadedinti.com, de exemplu, numele se traduce în adresa IP a serverului prin intermediul unui DNS resolver.

Orice fel de computer puternic, gândit pentru a fi server, poate fi server dacă are softwareul potrivit. Recomandate sunt soluțiile dedicate, precum Dell R620.

Serverele instalate într-un „rack” se numesc servere rack. Te poţi baza pe ele, suporta multe aplicaţii şi arhitecturi, au memorii, CPU, surse de energie electrică, sunt foarte bune pentru operaţiuni complexe. Serverele turn sunt al tip de servere populare, nu ai RAM prea mult şi placi grafice uau, dar poţi să faci upgrade uşor la ele. Le foloseşti mai mult pentru dezvoltare, după care poţi să faci upgrade pentru a avea servere pentru comunicare, web, servere de reţea, fiecare va avea perifericele proprii.

Anunt Diamant Produse Curatenie

Produse Curatenie Arad - firma PFS Cleaning comercializeaza produse de curatenie in Arad pentru casa, birou si masina (solutii de spalat parchetul, solutii de spalat gresia, solutii de spalat faianta, solutii pentru plastic, solutii pentru masina).
https://produsecuratat.ro