Cluj

Zănatec

Zănatec

Detalii eveniment

Social links
Categorie
Evenimente diverse
Modificat
acum 2 ani si 10 luni
Apartine de
Libraria Carturesti - Iulius Mall Cluj
Vizualizari
437

Reprezentari

DataOraLocatie
Joi 19 octombrie 201719:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare eveniment

ZĂNATEC este un proiect care reunește muzicieni și instrumentiști în diverse formule, pentru diferite tipuri de evenimente. S-a născut din pasiunea Haniei Moldovan pentru muzica clasică și din dorința ei de a o aduce mai aproape de oameni. Importantă a fost și intuiția că în calea acestei întâlniri stă de multe ori tocmai rigiditatea în care s-a învăluit această artă – sălile somptuase, costumele de gală, liniștea abisală, nevoia de-a poza în cunoscător și teama de-a nu te face de râs aplaudând la momentul nepotrivit.

Totul poate fi altfel, spune ZĂNATEC. Pentru că muzica clasică e superbă și nu are nevoie de nicio haină de gală. O știm cu toții fără a fi conștienți de asta, din filme, din desenele animate ale copilăriei. O putem asculta oricând și oriunde. Și pentru a o simți mai aproape sunt de ajuns cateva cuvinte bine alese - o mediere minimală, pe care o pot face muzicienii. Simplu!

La Cărturești îi veți asculta și cunoaște pe Ilinca Forna (vioara întâi), Diana Covaci (vioara a doua), Andrei Pintea (violă) și Adela Hania Moldovan (violoncel). Ei vor interpreta Cvartetul American de Antonín Dvořák.

Filtre eveniment

Tip eveniment: Spectacole
Perioada: Astazi, Saptamana curenta, Luna curenta