Cluj

Anunt Diamant Produse Curatenie

Produse Curatenie Arad - firma PFS Cleaning comercializeaza produse de curatenie in Arad pentru casa, birou si masina (solutii de spalat parchetul, solutii de spalat gresia, solutii de spalat faianta, solutii pentru plastic, solutii pentru masina).
https://produsecuratat.ro

Vivianitul informatii practice

Detalii stire

Categorie
Stiri diverse
Modificat
acum 4 ani si 7 luni
Vizualizari
706

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Vivianitul este un mineral spectaculos de culoare verde, albastru inchis, indigo, sau chiar neagru cu tonuri in general inchise.

  • Formula chimica repetativa Fe3(PO4)2 · 8H2O
  • Duritatea 1,5-2 pe scara lui Mohs
  • Birefrigenta 0.050–0.059
  • Gravitate specifica 2,7
  • Nu prezinta fluorescent.

Se intalneste in toate gradele de transparenta. Datorita continutului de fier si a altor agregate ca: mangan, calciu, magneziu sau chiar cuart se intalneste in general in stare opaca sau semiopaca cu tonuri foarte inchise. Cu toate acestea vivianitul nu se trateaza pentru imbunatatirea culorii si a claritatii. Cu cat vivianitul este mai transparent cu atat este mai valoros. Vivianitul prezinta structura fibroasa, lamelara sau chiar tubulara.

Vivianitul prezinta o larga arie de raspandire precum: Rusia, Mexic, Brazilia, Canada, Africa Japonia, SUA si nu in ultimul rand in Romania. Vivianitul din Romania se intalneste in general verde inchis si negru datorita oxizilor si agregatelor. In rare cazuri intalnim verde deschis si semitransparent.

Utilitate - Datorita fragilitatii si structurii interne putine pietre au fost slefuite pentru bijuterii in general este colectionat ca si mineral in stare native sau pentru proprietati terapeutice.

Proprietati energetice - Cunoscut inca din cele mai vechi timpuri vivianitul este considerat ca aducator de pace,liniste sufleteasca si echilibru. Indeparteaza energiile negative si creaza o aura protectoare celor care il folosesc.

centrulgemologicroman.ro

Anunt Diamant Clujeni.com - publicitate online

Clujeni.com - publicitate online by Peter Bahuczki - ofer publicitatea online prin intermediul siteurilor: clujeni.com, timisoreni.ro, bucuresteni.ro, aradeni.ro, roportal.ro, ghid-constructii.ro etc.
https://www.clujeni.com/site/publicitate/