Cluj

Anunt Diamant Euroinstal - Strada Bucuresti

Euro Instal Cluj - Euroinstal este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație.
https://euro-instal.ro

Vaci Montbeliarde in Romania, pentru fermierii romani

Vaci Montbeliarde in Romania, pentru fermierii romani

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 4 ani si 2 saptamani
Vizualizari
2129

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

De cativa ani fermierii romani au inceput sa cunoasca avantajele oferite de vacile Montbeliarde, motiv pentru care, in ultima vreme exista o cerere destul de mare pentru aceasta rasa. Mai multe ferme din Romania s-au axat pe cresterea si vanzarea de vaci gestante, din rasa Montbeliarde, iar Agrolemn Teleorman este una din ele. Aici, exista nu mai putin de 800 de capete bovine, din care 400 vaci de lapte apartinand rasei Montbeliarde. Peste 7000 de litri de lapte este obtinut zilnic in ferma de la Teleorman. In plus, ferma ofera animale pentru carne si productie (inclusiv junici gestante, vaci Montbeliarde aflate in lactatie etc).

De ce a devenit rasa Montbeliarde atat de populara in Romania?

Vitele Montbeliarde sunt o rasa populara la nivel mondial. Sunt utilizate in special pentru productia de lapte si pentru fabricarea branzaturilor. Sunt originare din regiunea Montbeliard din Franta. Se trag din rasa de bovine berneseze, insa azi sunt o rasa de sine statatoare. Pana in anul 1800, aceste vaci au fost numite rasa alsaciana.

In anul 1889 a fost infiintata denumirea oficiala pentru rasa de bovine Montbeliarde. Rasa a fost folosita in mai multe procese de imperechere. Azi, vacile Montbeliarde sunt extrem de populare in Franta si se bucura de o popularitate atat de mare incat au fost exportate in foarte multe state: Rusia, Grecia, Spania, Portugalia, China, Germania, Columbia, Mexic, Irlanda, Romania etc.

Caracteristicile rasei de vaci Montbeliarde

Vitele Montbeliarde sunt animale de dimensiuni medii-mari, pentru lapte. Se aseamana cu bovinele Holstein rosii si albe. Sunt rosii si au capete albe, cu coarne scurte. Atat vacile, cat si taurii au coarne in forma de lira. Vacile mature ajung la o inaltime de circa 135 - 140 cm, in timp ce taurii ating 148 cm. Greutatea corporala medie a taurilor variaza de la 900 la 1200 kg, iar cea a vacilor variaza intre 600 si 700 kg.
Vacile din rasa Montbeliarde sunt utilizare in special pentru lapte. Acest lapte este utilizat in continuare pentru prepararea branzeturilor fine. Insa, rasa este buna inclusiv pentru productia de carne. Carnea vitelor este de buna calitate, apreciata uneori ca fiind chiar mai buna decat a vitelor Holstein.

Si din punct de vedere al rezistentei, rasa Montbeliarde ofera rezultate excelente. Traieste bine in climatele vitrege si rezista bine la schimbarile de temperatura vara - iarna, din Romania. Vitele pot rumega cantitati mari de furaj grosier si nu sunt afectate de canicula. Vacile sunt impresionante in ceea ce priveste productia de lapte, chiar daca nu sunt la fel de usor de muls ca vacile din rasa Holstein.
In medie, vacile Montbeliarde pot produce circa 7486 de litri de lapte per lactatie. Laptele lor este bogat in proteine (3.45%) si unt (3.9%). Aceste caracteristici il fac sa fie foarte bun pentru prepararea branzeturilor.

In plus, vacile din rasa Montbeliarde sunt eficiente in productia de carne de vita de calitate. Vacile sacrificate ofera carne de buna calitate, fara exces de grasime. In comparatie cu alte rase de bovine, viteii au o rata de crestere mai rapida. Animalele sunt fertile si au o viata indelungata.

Autor

  • Seo Agency
  • 0Partener de afaceri

  • SEO Agency pentru noi nu este doar o agentie, ci este o echipa care in fiecare zi munceste pentru afacerea ta, controland toate canalele de trafic si asigurand un profit maxim. Optimizam site-uri de peste 10 ani.
  • 0785369369

Anunt Diamant Euro Instal

Euro Instal Cluj - Euroinstal este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație.
https://euro-instal.ro