Cluj

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara cu o experienta de peste 21 ani in chirurgia estetica, infiintata in 1996.
https://www.brol.ro

UrbanEye Film Festival

UrbanEye Film Festival

Detalii eveniment

Categorie
Evenimente casa si gradina
Modificat
acum 2 ani si 9 luni
Vizualizari
436

Reprezentari

DataOraLocatie
Miercuri 11 mai 2022 - Duminica 15 mai 2022

Voteaza & Distribuie

Prezentare eveniment

Între 11 - 15 mai 2022, publicul este așteptat la Cinema ARTA, str. Universității, nr. 3, la prima ediție în Cluj-Napoca a UrbanEye Film Festival.

Ediţia 2022 din Cluj aduce pentru cinefili şi pasionaţii de arhitectură, cinci zile de proiecţii de film despre oraşe, construcţii sau comunităţi, memorie și identitate, însoţite de tururi ghidate, dezbateri şi ateliere pentru copii, toate abordând cele mai neaşteptate şi actuale aspecte ale vieţii urbane.

Tema ediției explorează distrugerea orașelor și ce presupune reconstruirea lor. Distrugerea locuințelor, monumentelor și chiar a orașelor în ansamblu fiind în ultima perioadă realități din vecinătatea noastră. Prin filmele selectate, publicul este invitat să reflecte asupra valorii materiale ale acestor locuri pierdute în diverse conflicte armate, dar mai ales asupra valorii simbolice, emoționale și a relațiilor din comunitățile care le locuiau.

În completarea temei principale, sunt proiectate și filme specifice direcțiilor tematice recurente UrbanEye din București precum locuirea, dezvoltarea urbană sau focusul pe lucrări ale anumitor arhitecți și artiști consacrați. Majoritatea proiecţiilor sunt însoţite de discuţii susţinute de personalităţi relevante pentru tema abordată, de la arhitecţi la psihologi. Proiecția Such Stuff As Dreams Are Made On / Din ce sunt făcute visele? va fi însoțită de discuții cu arhitecții Adriana Măgerușan și Silviu Medeșan despre tema locuirii în comun; în urma proiecției documentarului Push, publicul este invitat la o dezbatere de mare actualitate pe tema unui fenomen îngrijorător la nivel global: creșterea excesivă a prețului locuințelor, cu invitații Bogdana Neamțu, conferențiar universitar doctor și director al Departamentului de Administrație și Management Public al Universității Babeș-Bolyai, arhitectul și urbanistul Eugen Pănescu, și Șerban Țigănaș, unul dintre cele mai cunoscute nume din domeniul arhitecturii. Proiecția Good Neighbours / Vecini buni va fi, de asemenea, urmată de discuții despre comunitate și singurătate cu psihologul și psihoterapeutul Raluca Mihaela Ionescu.

Evenimentele conexe precum tururile ghidate şi discuțiile doresc să contextualizeze subiectele filmelor și să provoace publicul să descopere un nou mod de a privi lucrurile: privirea urbană.

Biletele şi abonamentele pot fi achiziţionate de pe site-ul eventbook.ro/festival/urbaneye-film-festival, sau de la Cinema ARTA, str. Universității, nr. 3. Prețul unui abonament este de 75 lei preț întreg, 50 lei redus (elevi, studenți, seniori) și include toate proiecțiile din festival.

Urban Eye Film Festival 2022 Cluj- Programul complet
11 - 15 mai 2022, Cinema ARTA
Mi 11 mai, 19:00 - Where to with History / Urmele trecutului
r: Hans Christian Post | 2019
Mi 11 mai, 20:30 - Get together la ARTA Café cu DJ Gopo

J 12 mai, 18:30 - Such Stuff As Dreams Are Made On / Din ce sunt făcute visele? + discuții cu Adriana Măgerușan și Silviu Medeșan
r: Lotte Schreiber | 2019

V 13 mai, 18:30 - Push + discuții cu Bogdana Neamțu, Eugen Pănescu și Șerban Țigănaș
r: Frederik Gertten | 2019 | documentar
V 13 mai, 21:00 - The French Dispatch
r: Wes Anderson | 2021

S 14 mai, 11:00 - De-a detectivii patrimoniului - atelier pentru copii
S 14 mai, 15:00 - Negru pe alb: cinematografele din Clujul de altădată
Tur ghidat cu Asociația Korzo
S 14 mai, 16:30 - Good Neighbours / Vecini buni + discuții cu Raluca Mihaela Ionescu
r: Stella van Voorst van Beest | 2018
S 14 mai, 19:00 - The Destruction of Memory / Distrugerea memoriei
r: Tim Slade | 2015
S 14 mai, 21:00 - Making a Mountain / Clădind un munte
r: Rikke Selin Fokdal, Kaspar Astrup Schröder | 2020

D 15 mai, 12:00 - Panna Adorjáni & Dániel Láng: Călătorie în timp în ritm de mers
plimbare audio prin Cluj
D 15 mai, 16:30 - The River and the Wall / Râul și zidul
r: Ben Masters | 2019
D 15 mai, 18:30 - Warsaw: A City Divided / Varșovia - Un oraș divizat
r: Eric Bednarski | 2019
D 15 mai, 20:00 - Walking on Water / Pășind pe apă
r: Andrey Paounov | 2018

Parteneri: Ordinul Arhitecților din România Filiala Transilvania, Asociația Korzo, Asociația de-a arhitectura, Asociația Studenților Arhitecți, Daisler Print House
Partneri media: Radio România Cluj, Kolozsvári Rádió Románia, cluj.com, Zeppelin
Finanțator: Ordinul Arhitecților din România
Festivalul de Film UrbanEye este un proiect al asociaţiei ARTA în dialog co-finanţat de Ordinul Arhitecţilor din România din timbrul arhitecturii.

Anunt Diamant Produse Curatenie

Produse Curatenie Arad - firma PFS Cleaning comercializeaza produse de curatenie in Arad pentru casa, birou si masina (solutii de spalat parchetul, solutii de spalat gresia, solutii de spalat faianta, solutii pentru plastic, solutii pentru masina).
https://produsecuratat.ro