Cluj

Un gest de ajutor pentru cei in nevoie – cum sa redirectionezi impozitul pe venit

Un gest de ajutor pentru cei in nevoie – cum sa redirectionezi impozitul pe venit

Detalii stire

Categorie
Stiri social
Modificat
acum 4 ani si 9 luni
Vizualizari
967

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Traim intr-o lume a vitezei, cand pare destul de greu sa ne oprim dintr-un ritm alert si sa dam importanta cuvenita unor aspecte sau intamplari. Ca un semnal de alarma pentru a fi mai atenti la ce se intampla vine din partea asociatiilor ce pot face o mare diferenta in modul in care ajuta pe cei in nevoie, pe cei bolnavi, neajutorati, pe cei fara sprijin si speranta. Se refera la redirectionarea unui procent din impozitul pe venit, ce ajunge sa devina fonduri pentru campaniile asociatiilor in cauza.

Asociatia umanitara Misiunea Speranta pentru Romania isi propune sa ajute cat mai multe din cazurile pe care le au in evidenta. Cu peste 200 de campanii finalizate insemnand peste 7000 de persoane ce au fost ajutate, aceasta asociatie isi continua misiunea de a fi un inger pazitor pentru copii bolnavi de cancer si leucemie, pentru cei saraci si fara un acoperis deasupra capului, implicit pentru familiile lor, secate de putere si resurse financiare.

Cum poti redirectiona

Trebuie spus ca 2% din impozitul pe venit este datorat statului. Oricarui cetatean cu venituri declarate i se retine din salariu acest procent. Este o alegere liber exprimata ca acest procent sa ajunga catre asociatia Misiunea Speranta pentru Romania. Acest lucru este posibil dupa semnarea unei declaratii, fie 200, fie declaratia230, dupa caz.

Formularul 200 este pentru cei carora li se aplica impozitul din alte venituri in afara de salariu, in timp ce declaratia 230 este pentru persoanele fizice carora impozitul li se impune pe salariul realizat. Ambele variante sunt disponibile in cadrul paginii oficiale asociatiei in cauza si se poate descarca.

De ce sa redirectionezi cei 2%

Nu te costa nimic – practic acel procent este oricum platit catre stat, nu te costa nimic sa alegi sa fie directionat in alta parte.
Nu te obliga nimeni sa faci asta – ai libera alegere spre ce sa redirectionezi acel procent, nu ai insa de ales in ceea ce priveste platirea acelui procent din veniturile realizate.
Este satisfacator – nu te va costa nimic sa fac asta si sa semnezi acel formular. Insa concret, ceea ce faci va insemna un mic ajutor financiar pentru cazurile sociale inscrise in lista asociatiei.
Este un gest minim ce conteaza enorm pentru fiecare caz de care asociatia se ocupa. Este bunatate pura, un act umanitar, un sprijin mult asteptat.

Pana la urma totul se rezuma la ideea de a fi impreuna pentru cei care au nevoie, de a ne uni fortele si impreuna de a reusi sa oferim celor cu situatii medicale precare o mana de ajutor. Nu stii cat de costisitor este un tratament pentru un copil bolnav de cancer sau leucemie, nu stii ce inseamna viata in spitale pana cand nu traiesti o astfel de drama sau nu vezi cu ochii tai; din pacate in Romania astfel de cazuri sunt numeroase, o realitate crunta ce are nevoie de schimbare, de ajutor, de actiune. Fii si tu implicat!

https://www.sperantapentruromania.ro/redirectioneaza-2/