Cluj

Uită de hernia de disc și osteoporoză cu aceste proceduri minim invazive

Uită de hernia de disc și osteoporoză cu aceste proceduri minim invazive

Detalii stire

Categorie
Stiri sanatate
Modificat
acum 2 luni si 1 saptamana
Apartine de
Seo 365
Vizualizari
107

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Intervenții minim invazive pentru osteoporoză și hernia de disc Pe măsură ce înaintăm în vârstă, trecerea anilor se face din ce în ce mai resimțită în toate aspectele vieților noastre, iar coloana noastră vertebrală nu face excepție de la acest aspect. Odată cu trecerea timpului, organismul nostru se uzează și devine din ce în ce mai fragil, motiv pentru care trebuie să îi acordăm o mai mare atenție.

Din cauza uzurii intervenite la nivelul coloanei în urma activităților noastre de zi cu zi, ajungem în timp să fim mai predispuși la a dezvolta afecțiuni care ne pot îngreuna stilul de viață. Două dintre acestea sunt osteoporoza și hernie de disc. Dacă te confrunți cu una dintre acestea, află în acest articol două proceduri minim invazive pe care le poți efectua pentru a te putea bucura de viață fără dureri.

Tehnica ULTRA minim invazivă pentru o hernie de disc

Această tehnică se folosește cu succes pentru ameliorarea durerilor cauzate de o hernie de disc. După cum bine știi, o hernie de disc înseamnă că unul sau mai multe discuri de la nivelul coloanei vertebrale s-a deplasat cauzând o ruptură ce provoacă o durere intensă.

De regulă, după apariția primelor simptome, medicii specialiști recomandă tratamentele nonchirugicale care să amelioreze durerea. Printre acestea se enumeră: fizioterapia, mișcarea, schimbarea stilului de viață și corectarea posturii. În cazul în care aceste metode se dovedesc a fi ineficiente pentru pacient, se recomandă efectuarea unei intervenții chirurgicale.

În cadrul intervențiilor pentru o hernie de disc, neurochirurgul îndepărtează discul afectat și îl înlocuiește cu unul artificial. Tehnica ULTRA este una avansată, care presupune o incizie mai mică, neafectând mușchii și restul țesuturilor înconjurătoare, și implicit, o recuperare mai rapidă.

Cât despre tratarea osteoporozei, procedura folosită se numește vertebroplastie percutană. În continuare, vom vorbi despre ce este și presupune aceasta.

Vertebroplastie percutană

Această procedură este una dintre cele mai eficiente metode minim invazive pentru tratarea osteoporozei. Această afecțiune cauzează o pierdere osoasă și un risc crescut de fracturi. Osul unui pacient cu osteoporoză este unul compresibil, asemenea unui burete.

În cadrul intervențiilor de vertebroplastie, se injectează gradual în corpul vertebral un material osos special formulat. Astfel oasele își vor recupera din rezistență, stabilizându-se. Această intervenție durează 15 minute aproximativ și nu necesită spitalizare.

Medicul specialist este cel mai în măsură să decidă tratamentul potrivit pentru fiecare pacient în parte. Așadar, dacă te confrunți cu dureri cauzate de aceste afecțiuni nu mai aștepta și programează-te pentru un consult de specialitate.