Cluj

Anunt Diamant Euroinstal - Strada Bucuresti

Euro Instal Cluj - Euroinstal este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație.
https://euro-instal.ro

Totul despre granat

Detalii stire

Categorie
Stiri editorial
Modificat
acum 11 luni si 2 saptamani
Vizualizari
1429

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Granatul face parte din grupul silicatelor minerale având duritatea variabilă între 6,5 și 7,5 pe scara lui Mohs. Granatul are stuctura rombică dodecaedronică. Indicele de refracție este 1,72-1,94. Nu prezintă birefrigență și nu prezintă fluorescență.

Despre ganat
Granatul este o piatră dătătoare de echilibru, energie și putere, purifică organele vitale și reduce toxinele din corp. Se știe că granatul este de culoare vișinie și roșu închis, cu toate acestea un lucru mai puțin cunoscut este faptul că granatele pot avea aproape orice culoare și se mai întâlnesc în culorile verde, galben, portocaliu, albastru, diferite tonuri de rosu.

Granatele albastre sunt cele mai rare și se formează în condiții speciale. Aria de răspândire este din Cehoslovacia, India, Australia, Sri Lanka, Tailanda China, Brazilia, Madagascar, Kenia, Africa de Sud, Egipt, SUA. În România întâlnim varietăți de granat bordo inchis, rosu inchis și pirop.

Granatul se folosește cu precădere în bijuterii, scopuri terapeutice dar și la șlefuirea fină a altor pietre și materiale. Granatul este o piatră frumoasă și accesibilă ca si pret, bijuteriile cu granate fiind deosebit de interesante.

Istoric
Numele derivă din limba latină Granatum care înseamnă rodie. Asemănarea granatului clasic cu a sâmburilor de rodie și culoarea este evidentă. Granatul este menționat în Biblie fiind una dintre cele 12 pietre purtate în pieptarele marilor preoți de la Ierusalim. Granatul este cunoscut încă din epoca bronzului și era folosit în bijuterii și obiecte totemice. Cunoscut ca având puteri speciale de vindecare.

Din familia granatelor mai fac parte: Piropul, Rodolitul, Almandinul, Spesartinul, Grosularul și altele.

Prețul

În general granatele se vând cu prețuri între 15 și 90 euro/carat în funcție de proprietățile gemologice. Identificarea și clasificarea diamantelor se face de către gemologi.

Anunt Diamant Euro Instal

Euro Instal Cluj - Euroinstal este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație.
https://euro-instal.ro