Cluj

Anunt Diamant Produse Curatenie

Produse Curatenie Arad - firma PFS Cleaning comercializeaza produse de curatenie in Arad pentru casa, birou si masina (solutii de spalat parchetul, solutii de spalat gresia, solutii de spalat faianta, solutii pentru plastic, solutii pentru masina).
https://produsecuratat.ro

Tot ce trebuie sa stii despre intretinerea injectoarelor auto

Detalii anunt

Telefon
0256218686
Categorie
Anunturi servicii auto / moto
Modificat
acum 11 luni si 1 saptamana
Vizualizari
658

Voteaza & Distribuie

Prezentare anunt

Unul din factorii principali care a contribuit la eficientizarea motoarelor cu ardere internă în ultimii ani sunt injectoarele. Acestea vin dotate cu unități de management electronic care ajuta ca motoarele sa fie în parametrii normelor de poluare care de la an la an devin tot mai severe. În ziua de azi injectoarele pot fi regăsite atât pe motoarele diesel cat si pe motoarele pe benzina. In trecut, motoarele pe benzina funcționau pe baza de carburator dar tehnologia a devenit învechită și astfel a fost realizata trecerea pe injectoare.

Ce sunt injectoarele auto?

Un injector este un sistem electromecanic care realizează amestecul de aer cu combustibil, injectoarele funcționează pe benzina, diesel si chiar si pe GPL. Durata și momentul pulverizărilor sunt calculate de calculatorul de injecție care primește informații de la senzorii de sistem. Majoritatea autoturismelor din ziua de azi au sisteme de injecție multi punct, adică au cate un injector pe fiecare piston, fiecare injector este controlat individual. Fiecare acțiune efectuata de injectoare este controlata de calculatorul autoturismului.

Injectoarele sunt alcătuite din următoarele componente:

  • Corpul, care este realizat din plastic sau metal
  • Conexiuni electrice
  • Duza
  • Supapa injectorului.

Când se schimba injectoarele?

Injectoarele pot prezenta diferite simptome în momentul în care acestea nu mai funcționează în parametrii optimi, dintre care:

  • Motorul nu mai are aceeași performanță, în momentul în care motorul va funcționa cu un cilindru un minus se va observa lipsa de putere și vibrațiile făcute de acesta.
  • Martorul check engine se va aprinde în bord, autoturismele în ziua de azi au mulți senzori care pot detecta când o componentă nu funcționează în parametrii optimi
  • Miros de combustibil, un injector defect poate permite combustibilului sa iasă din motor, trebuie avut grija în astfel de cazuri deoarece combustibilul ieșit din motor se poate aprinde.
  • Fum negru, apare atunci când arderea combustibilului este incompletă
  • Mașina consuma mai mult, un injector defect nu mai produce același tip de pulverizare fină și astfel duce la un consum mai mare.

Unde se schimba injectoarele?

Recomandăm tot timpul achiziționarea injectoarelor din magazine autorizate și montarea lor în service-uri autorizate deoarece acestea va pot oferii garanție atât pe lucrare cat si pe componente iar astfel nu riscați să primiți o componentă second-hand.

Filtre anunt

Marca auto: MAN

Anunt Diamant Euro Instal

Euro Instal Cluj - Euroinstal este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație.
https://euro-instal.ro