Cluj

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara cu o experienta de peste 21 ani in chirurgia estetica, infiintata in 1996.
https://www.brol.ro

Tot ce trebuie să știi despre DPF - scurtă lecție de mecanică pentru șoferii pasionați

Tot ce trebuie să știi despre DPF - scurtă lecție de mecanică pentru șoferii pasionați

Detalii stire

Categorie
Stiri auto / moto
Modificat
acum 9 luni si 1 saptamana
Apartine de
Bossnet
Vizualizari
970

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Filtrul DPF (Diesel Particulate Filter) este o componentă esențială a sistemului de emisii al vehiculelor diesel moderne. Acesta filtrează depunerile PM25 care sunt particule rezultate în urma arderii combustibilului. Totuși, în timp, acest filtru se poate înfunda, lucru ce duce la scăderea performanței mașinii și la creșterea consumului de combustibil. Cum îți dai seama că filtrul DPF s-a înfundat și ce trebuie să faci? Vei afla în rândurile ce urmează. Dacă ești pasionat de mașini și vrei să îi acorzi o atenție sporită de acum înainte celei pe care o deții, este esențial să cunoști detalii cheie despre filtrul de particule.

Ce este filtrul de particule și cum funcționează?


Despre filtrul de particule, filtrul DPF, trebuie să știi că este proiectat pentru a reține particulele PM25. Acestea sunt de fapt depuneri rezultate din urma arderii combustibilului și au dimensiuni cuprinse între 2,5 și 10 microni.

După cum îți poți da seama, vorbim despre dimensiuni insesizabile cu ochiul liber. Probabil te întrebi de ce este important ca aceste depuneri să fie reținute în DPF și să nu ajungă în atmosferă. Ei bine, odată ajunse în aer, dimensiunile le permit să ajungă cu ușurință în sistemul nostru respirator. Pe cât sunt de mici, pe atât sunt de periculoase, căci pot crea blocaje în plămâni și pot determina apariția unor boli foarte grave.

Așadar, dacă ne dorim mașini care să nu polueze peste limita admisă, este important să verificăm constant starea filtrului DPF. Practic, această componentă a mașinii influențează calitatea aerului pe care tu și familia ta il respirați, de aceea merită atenție din partea ta.

Cum îți dai seama că filtrul de particule al mașinii tale este înfundat?


Când trebuie să apelezi la servicii curatare filtru DPF? Ei bine, atunci când mașina ta dă următoarele 4 semne extrem de clare:

  • putere scăzută a motorului;
  • consum crescut de combustibil;
  • aprinderea martorului specific în bord;
  • evacuarea fumului negru și dens.

Mașina ta prezintă aceste simptome? Atunci este clar că ai probleme cu filtrul de particule. Ce este de făcut? Ei bine, ai două variante: achiziționezi un filtru DPF nou sau îl cureți pe cel existent. Ce recomandă experții în domeniu? Să ții cont de bugetul tău, căci acum tehnologia este extrem de evoluată, ceea ce înseamnă că un filtru DPF curățat poate atinge aceleași performanțe ca unul nou.

Cât costă curățarea filtrului de particule?


Prețul serviciului de curățare filtru de particule este influențat de capacitatea cilindrică a motorului tău. Mare atenție însă! Nu te lăsa orbit de prețurile mici pentru acest serviciu, căci de cele mai multe ori nu pot coincide cu calitatea la care te aștepți.

Alege să colaborezi doar cu experți în domeniu care îți pot oferi și garanție pentru serviciul de curățare filtru DPF. Revenind, iată, cu aproximație, care sunt prețurile de pe piața din România:

  • pentru mașinile a căror capacitate cilindrică este cuprinsă între 0 – 2499, prețul este de 400 de lei;
  • pentru mașinile a căror capacitate cilindrică este cuprinsă între 2500 – 3999, prețul este de 550 de lei;
  • pentru mașinile a căror capacitate cilindrică este mai mare de 3999, prețul este de 800 de lei.

Vorbim despre prețuri accesibile pentru servicii însoțite de garanție. Un filtrul de particule nou costă foarte mult și nu oricine și-l poate permite. O simplă căutare pe internet despre prețul unui filtru DPF nou te va convinge că serviciul de curățare este cea mai potrivită soluție.

Toate mașinile au nevoie de curățarea periodică a filtrului de particule?


Nu, nu toate mașinile au nevoie de o curățare periodică a filtrului de particule realizată într-un atelier auto autorizat. Multe vehicule moderne diesel sunt echipate cu un sistem de regenerare automată a filtrului DPF. Acesta încălzește filtrul pentru a arde particulele înfundate. Totuși, pentru ca operațiunea să fie eficientă, trebuie respectate cu atenție instrucțiunile de la producător.

Cum previi înfundarea filtrului de particule?


Avem 3 sugestii pentru tine, sugestii simple și pe care dacă le respecți, vei observa curând diferențe în sesiunile de șofat:

  • folosește doar combustibil de înaltă calitate;
  • condu adesea pe distanțe lungi, nu doar în oraș și implicit aglomerație, pentru a-i permite filtrului să se regenereze;
  • respectă programul de întreținere recomandat de producător și verifică regulat starea filtrului DPF.

Așadar, iată că am ajuns la finalul mini lecției de mecanică din care ai înțeles cum funcționează filtrul de particule, cum îl poți proteja și cât de mare contribuție are asupra aerului pe care îl respirăm în fiecare zi!

Anunt Diamant Clujeni.com - publicitate online

Clujeni.com - publicitate online - oferim publicitatea online prin cele 17 site uri din reteaua Roportal prin intermediul siteurilor: clujeni.com, timisoreni.ro, bucuresteni.ro, aradeni.ro, roportal.ro, constanteni.ro, ghid-constructii.ro etc.
https://www.clujeni.com/site/publicitate/