Cluj

Anunt Diamant Euro Instal

Euro Instal Cluj - Euroinstal este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație.
https://euro-instal.ro

Top 5 sfaturi pentru a-ți găsi următorul job

Top 5 sfaturi pentru a-ți găsi următorul job

Detalii stire

Categorie
Stiri afaceri - economie
Modificat
acum 11 luni si 2 saptamani
Apartine de
DWF
Vizualizari
797

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Găsirea unui nou job poate fi o activitate extrem de obositoare, mai ales dacă ești pus sub presiune. De cele mai multe ori așteptăm până în ultimul moment, fapt care ne reduce drastic șansele de a găsi un loc de muncă pe care să-l alegem cu inima deschisă. De aceea, te sfătuim să cauți mereu din timp un loc de muncă și să te asiguri că urmărești niște principii sănătoase în acest sens. Până la urmă este vorba de viitorul tău, atât personal cât și profesional. Dacă acest articol chiar se întâmplă să te găsească între joburi, ai putea arunca o privire pe câteva oferte de joburi în Cluj Napoca.

Caută un job care să îți placă

Faptul că acum ești în căutarea unui nou loc de muncă poate fi un semnal destul de bun că este posibil să nu-ți concentrezi atenția unde trebuie. De cele mai multe ori, joburile care te vor face fericit nu vor fi neapărat cele în care câștigi cel mai bine, ci cele în care ai satisfacția lucrului bine făcut. Și, după cum probabil știi deja, nu poți lucra extrem de multă vreme într-un loc unde nu poți face ceea ce te pasionează. Dacă tot ai decis că a venit vremea unei schimbări în viața ta, asigură-te că te orientezi către un domeniu și o companie din care nu vei mai vrea să pleci.

Folosește site-uri specializate

După ce te-ai decis care va fi domeniul în care îți dorești să activezi, pasul următor este să cauți următorul job în locurile potrivite. Aceste motoare de căutare te vor ajuta să filtrezi mai bine ceea ce dorești să găsești și vor face legătura mai repede și mai eficient între tine și angajator. Pregătește un CV orientat spre noua poziție și aplică simultan pentru mai multe posturi care ți se par interesante. Nu strică niciodată să ai mai multe opțiuni disponibile.

Nu pune presiune pe tine și nu te descuraja

Știm că procesul de a obține un nou job poate fi unul anevoios, mai ales dacă ai ales să pleci din locul de muncă actual și trebuie să trăiești o perioadă din economii. Totuși, sfatul nostru este să păstrezi o atitudine optimistă, mai ales în cadrul interviurilor și să vezi aceasta perioadă ca pe o oportunitate, nu ca pe un dezastru. Chiar dacă acum lucrurile nu sunt prea roz, șansele să găsești un nou loc de muncă sunt destul de bune și ai putea să te feliciți pentru tot restul vieții pentru această alegere.

Crește-ți rețeaua și folosește-te de ea

De foarte multe ori vor conta recomandările și persoanele pe care le cunoști. Să obții recomandări de calitate de la persoanele cu care ai lucrat va fi un avantaj față de ceilalți candidați care se prezintă doar cu un CV și scrisoare de intenție. În momentul în care te lansezi într-o căutare de job, ai putea anunța cât mai mulți prieteni, cunoștințe sau colegi de breaslă. Sigur, dacă nu lucrează în aceeași companie din care vrei să pleci. Încearcă să cunoști oameni din industria în care vrei să activezi. Nu se știe niciodată cine sa va gândi la tine în momentul în care aud de un post liber.

Nu-ți anunța colegii și șeful că urmează să pleci

Pentru o ieșire civilizată din companie, cel mai indicat este să te porți la fel ca înainte până în ultima zi. Deși ai putea fi tentat să dai de veste pe tot etajul și să îți anunți superiorul că nu îți mai pasă, cea mai înțeleaptă strategie este să păstrezi o atitudine profesionistă. Nu semna demisia până nu ai semnat un nou contract la noul loc de muncă și nu te purta neprofesionist la vechiul job. E bine mereu să închei în relații amicale orice colaborare, nu se știe când vei avea nevoie de referințe.


Îți ținem pumnii pentru găsirea jobului potrivit!

Sursa foto: pexels.com/photo/photography-of-a-person-pointing-on-something-684387/

Anunt Diamant Produse Curatenie

Produse Curatenie Arad - firma PFS Cleaning comercializeaza produse de curatenie in Arad pentru casa, birou si masina (solutii de spalat parchetul, solutii de spalat gresia, solutii de spalat faianta, solutii pentru plastic, solutii pentru masina).
https://produsecuratat.ro