Cluj

Anunt Diamant Produse Curatenie

Produse Curatenie Arad - firma PFS Cleaning comercializeaza produse de curatenie in Arad pentru casa, birou si masina (solutii de spalat parchetul, solutii de spalat gresia, solutii de spalat faianta, solutii pentru plastic, solutii pentru masina).
https://produsecuratat.ro

Toaletarea și cosmetizarea decedatului

Toaletarea și cosmetizarea decedatului

Detalii stire

Categorie
Stiri diverse
Modificat
acum 9 luni si 1 saptamana
Vizualizari
2084

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

După constatarea decesului și întocmirea actelor necesare procedurii de îmbălsămare a decedatului, acesta trebuie pregătit pentru priveghi și ulterior pentru înmormântare. Această pregătire include toaletarea, cosmetizarea, îmbrăcarea și așezarea trupului neînsuflețit în sicriu. Orice procedură de toaletare a unei persoane trecute în neființă începe cu spălarea și dezinfectarea corpului. Acest lucru se realizează în cadrul unei săli de pregătire din cadrul firmei de pompe funebre alese.

Ce presupune toaletarea decedatului?


Spălarea și dezinfectarea trupului neînsuflețit presupune igienizarea completă și cu simț de răspundere a decedatului prin așezarea acestuia pe o masă de inox, spălarea și dezinfectarea acestuia cu apă și anumite substanțe speciale pentru această procedură, urmând ca reziduurile să fie colectate într-un rezervor special. După această procedură de igienizare a corpului defunctului are loc îmbălsămarea acestuia prin injectarea cu substanțe speciale, urmând ca mai apoi să se procedeze pentru cosmetizarea persoanei decedate.

Toaletarea se poate face și la domiciliu?


Procedura de toaletare a decedatului se poate realiza si la domiciliu precum si în alta locație propusă de client, atât timp cât se respectă normele de igienă. De asemenea, îmbrăcarea decedatului se poate face cu articole vestimentare puse la dispoziție de către familie sau achiziționate de către firma de pompe funebre aleasă.

Ce presupune procedura de cosmetizare a decedatului?


Cosmetizarea unui trup neînsuflețit presupune aplicarea tuturor trucurilor estetice necesare pentru a masca paloarea și eventualele răni ale trupului neînsuflețit. Cu alte cuvinte, unei persoane decedate de sex feminin i se va aplica un machiaj subtil, cât mai natural, i se va aranja părul și i se vor îngriji unghiile, iar pentru un bărbat decedat, această procedură va presupune bărbierirea sau aranjarea bărbii sau a mustății, a părului, îngrijirea unghiilor și după caz, aplicarea unui machiaj subtil pentru acoperirea pielii gălbui sau a eventualelor semne apărute în urma suferinței dinaintea bolii.

Este obligatorie cosmetizarea decedatului?


Procedura de cosmetizare a trupului neînsuflețit nu este obligatorie, aceasta putându-se realiza, după caz, la solicitarea familiei.

De ce se apelează la toaletarea și cosmetizarea trupului decedatului?


Toaletarea și cosmetizarea unui trup fără viață are rolul de a oferi familiei și apropiaților o imagine cât mai naturală și mai plăcută a celui trecut în neființă.Atunci când o persoană dragă pleacă dintre noi, pe lângă durerea sufletească ce ne apasă, greutățile pe care le întâmpinăm cu formalitățile și actele necesare înmormântării ar putea să ne sleiască de orice putere.

În astfel de momente de cumpănă din viața fiecăruia dintre dvs, cu siguranță aveți nevoie să apelați la niște soluții practice, pentru a vă mai elibera puțin de povara destul de chinuitoare de organizare a înhumării persoanei pierdute. Decesul unei persoane apropiate atrage automat parcurgerea unor proceduri anevoioase și de durată care v-ar putea crea câteva neplăceri semnificative. De la obținerea documentelor necesare slujbei de înhumare, transportul, toaletarea și cosmetizarea defunctului, precum și achiziția aranjamentelor florale și a accesoriilor funerare aferente, grijile pentru ca totul să decurgă bine, v-ar putea doborî întreg moralul.

Servicii funerare sector 4 și servicii funerare sector 2


Pentru ca acele clipe de emoție și durere copleșitoare să nu vă afecteze pașii pe care îi aveți de urmat pentru conducerea pe ultimul drum a defunctului, agenția de pompe funebre, Funerare Rainbow Dorobanțu vă propune o gamă variată de produse și servicii funerare care să cuprindă toate necesitățile unei înmormântări decente.

Anunt Diamant Euro Instal

Euro Instal Cluj - Euroinstal este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație.
https://euro-instal.ro