Cluj

Anunt Diamant Clujeni.com - publicitate online

Clujeni.com - publicitate online by Peter Bahuczki - ofer publicitatea online prin intermediul siteurilor: clujeni.com, timisoreni.ro, bucuresteni.ro, aradeni.ro, roportal.ro, ghid-constructii.ro etc.
https://www.clujeni.com/site/publicitate/

Sugestii de organizare si petrecere a timpului alaturi de copilul tau in perioada Covid-19

Sugestii de organizare si petrecere a timpului alaturi de copilul tau in peropada Covid-19

Detalii stire

Categorie
Stiri social
Modificat
acum 3 ani si 4 luni
Apartine de
Target Web
Vizualizari
1077

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Traim niste vremuri greu de descris, in care distantarea sociala este unul din principalii factori dupa care vietile noastre se desfasoara. Reuniunile cu familia si prietenii, trebuie trecute in online si oricat de tentanta este vremea pentru o iesire la picnic, trebuie sa incercam sa ramanem fermi pe pozitii. Aceasta perioada aduce schimbari majore in viata noastra si a celor mici. Astfel parintii se trezesc in mijlocul unei noi realitati, cu care trebuie sa rezoneze si sa se descurce cat de bine posibil. Lipsa jocurilor si a interactiunilor zilnice cu care copii erau obisnuiti, ii poate face anxiosi si necomunicativi! Insa cu ajutorul vostru, al adultilor, copiii pot trece usor peste aceasta perioada. Sugestiile de mai jos ar trebui sa va ajute in organizarea si petrecerea timpului in aceasta perioada alaturi de piticii dumneavoastra.

Rutina

Copilul tau are nevoie de tine mai mult ca oricand in aceasta perioada pentru a-i da o directie in noua lui rutina. In acest sens trebuie sa creati impreuna un program zilnic care sa semene destul de mult cu programul pe care il aveau ei inainte. Mesele si activitatile ar trebui sa fie la aceeasi ora. Includeti in programul zilnic al copilului activitati casnice punctuale: aranjarea mesei, curatenia camerei, astfel va invata sa isi organizeze timpul si sa fie mult mai responsabil cu indatoririle sale. Incercati sa nu va indepartati prea mult de la rutina, deoarece activitatile facute cu regularitate ii ajuta pe cei mici sa se simta in siguranta.

Programul de activitati

Incercati sa creati o lista cu activitatile pe care doriti sa le aiba copilul dumneavoasta. Pentru a va usura mai mult munca, impartit aceasta categorie in activitatie fizice desfasurate in aer libere (alergatul, dansul, mersul pe bicicleta sau pe nelipsita tricicleta) si activitatile sedentare pe care le puteti pratica in casa (cititi, colorati, povestiti, cantati si gatiti). Astfel veti reusi sa impartiti in mod egal activitatile de afara cu cele din interior. Bineinteles nu trebuie sa treceti cu vederea peste dorintele copiilor. Lasandu-i si pe ei sa isi aleaga activitatile pe care si le doresc cu siguranta le vor face cu mult mai multa placere. Asigurati-va ca programul tv al copilului tau este corespunzator varstei si verificati continutul acestuia. Stim deja ca privitul la televizor nu relaxeaza copilul, ci din contra il agita si il suprastimuleaza. De aceea un program de maxim 15-20 de minute pe zi pentru copii sub 5 ani este mai mult decat suficient.

Distantarea sociala

Asemeni adultilor si copiilor le lipsesc prietenii si oamenii dragi cu care sunt nevoiti sa nu se mai intalneasca, insa perceptia lor despre distantarea sociala este complet diferita de a noastra. La o varsta frageda, copilul nu este suficient de dezvoltat in intelegerea unor lucruri atat de complicate cum ar fi trensmiterea unui virus sau distantarea sociala. Tocmai de aceea este important sa le explicati in termeni simpli si prin exemple de ce aceasta izolare la domiciliu este benefica pentru ei. In aceeasi idee, trebuie sa astamparam dorul fata de cei dragi prin conferinte online sau prin materiale prin care sa le aratam celor dragi cate de mult ne lipsesc (felicitari, poze, filmulete).

Sursa foto: shutterstock.com

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara cu o experienta de peste 21 ani in chirurgia estetica, infiintata in 1996.
https://www.brol.ro