Cluj

Anunt Diamant Euroinstal - Strada Bucuresti

Euro Instal Cluj - Euroinstal este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație.

Stai prea mult la calculator? Iată cum poți să-ți protejezi ochii!

Stai prea mult la calculator? Iată cum poți să-ți protejezi ochii!

Detalii stire

Categorie
Stiri sanatate
Modificat
acum 10 luni si 3 zile
Apartine de
DWF
Vizualizari
235

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Fie că lucrezi la birou și stai în fața calculatorului ore în șir, fie că îl folosești pentru a te relaxa, pentru a urmări un film sau îl utilizezi pentru a verifica rețelele sociale ori anumite publicații pe care le urmărești, expunerea la ecrane a devenit parte din viața ta. Din acest motiv, ochii pot deveni uscați și obosiți, iar vederea încețoșată. Pentru a evita astfel de probleme, însă, îți recomandăm să descoperi câteva sfaturi care te pot ajuta să-ți protejezi ochii.

Amintește-ți să clipești des


Deși s-ar putea să ți se pară o recomandare puerilă, să clipești des este o modalitate prin care ochii tăi sunt lubrifiați, căci oxigenul este transferat în cornee, ceea ce duce la prevenirea infecțiilor. Atunci când lucrezi și ai privirea ațintită asupra unui ecran, ai tendința să nu clipești atât de des. Din acest motiv poți să înveți să clipești ori de câte ori deschizi un mail ori aștepți să ți se încarce o pagină, potrivit Cleveland Eye Clinic (1).

Ține cont de regula 20-20-20


O altă modalitate prin care îți poți proteja ochii de expunerea la ecrane este să ții cont de regula 20-20-20. Aceasta presupune să clipești de 20 de ori la fiecare 20 de minute, după care să-ți muți privirea din monitor și să privești, timp de 20 de secunde, spre o altă direcție. Poți, spre exemplu, să-ți ațintești privirea asupra unui obiect îndepărtat din birou sau să-ți iei timp pentru a privi pe fereastră. Un astfel de exercițiu îți va relaxa mușchii care te ajută să te concentrezi atunci când privești la ecran.

Mergi la oftalmolog periodic

Un alt aspect pe care n-ar trebui să-l neglijezi este controlul oftalmologic. Mergi periodic, căci poate sunt necesari alți ochelari. De asemenea, poți merge și la Lensa Cluj pentru a-ți alege ochelari de protecție, pe care îi poți folosi doar atunci când stai în fața calculatorului ori te uiți la televizor.

Ajustează luminozitatea


Indiferent că lucrezi de la birou sau de acasă, asigură-te că luminozitatea este potrivită în încăperea în care îți desfășori activitatea. Totodată, ține cont că mai puțină lumină în cameră înseamnă mai puțină presiune pe ochi, ceea ce este benefic. În plus, pentru a te asigura că nu este prea multă lumină în cameră, trage draperiile și folosește o lampă de intensitate mică, potrivit WebMD (2).

Redu strălucirea ecranului


Dacă este posibil, folosește un ecran mat, anti strălucire. Acest lucru poate să reducă efectul de strălucire pe care un ecran îl poate avea asupra ochilor, împiedicându-i să facă ”ajustările” de care au nevoie pentru a se concentra. Totodată, dacă porți ochelari, asigură-te că lentilele au efect antireflex.

Ajustează-ți rezoluția ecranului


Cele mai multe dintre ecranele din ziua de astăzi au rată refresh (maximală) 75 HZ, ceea ce este indicat, căci cu cât este mai mare, cu atât este mai bine pentru ochi. Conform Wiki How (3), ecranele cu rezoluții mari nu doar că oferă o imagine mai realistă, însă atunci când nu poți vedea pixelii, ochii tăi nu vor lucra atât de mult pentru a înțelege imaginile.

Folosește lacrimi artificiale

Atunci când petreci ore în șir în fața ecranelor, te poți confrunta cu ochi uscați. Lacrimile artificiale, însă, sunt o modalitate eficientă prin care îți poți lubrifia ochii. Aceste picături te pot ajuta să-ți hidratezi ochii pe tot parcursul zilei și, în plus, vor ajuta la ameliorarea senzației de uscăciune.

Renunță la lentilele de contact

Dacă te numeri printre persoanele care poartă lentile de contact, atunci când îți dorești să nu-ți obosești ochii, renunță la ele și folosește ochelari. În acest fel nu-ți vei mai forța ochii.

Referințe:
1. clevelandeyeclinic.com/2021/07/16/how-to-protect-your-eyes-from-a-computer-screen/
2. webmd.com/eye-health/prevent-digital-eyestrain
3. wikihow.com/Protect-Your-Eyes-when-Using-a-Computer

Sursa foto: pexels.com/photo/crop-estate-agent-working-with-computer-in-office-4491459/

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara cu o experienta de peste 21 ani in chirurgia estetica, infiintata in 1996.
https://www.brol.ro