Cluj

Spectacolul Auditia

Spectacolul Auditia

Detalii spectacol

Telefon
0264592826
Social links
Categorie
Spectacole
Modificat
acum 1 luna si 1 saptamana
Apartine de
Teatrul National Cluj Napoca
Vizualizari
280

Reprezentari

DataOraLocatie
Vineri 30 septembrie 202219:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare spectacol

Spectacolul Auditia

Audiția abordează o temă actuală: munca în străinătate. Odată scăpați de sub dominția regimului totalitar oamenii privesc plini de iluzie și speranță către străinătate. Orbiți de acest miraj, ajung să cadă în plasa degradării, iar toate situațiile sunt prezentate într-un spirit critic, dar plin de amuzament.

Scrisă în 1998 şi inspirată dintr-o întâmplare reală, la care dramaturgul Alexandr Galin a avut ocazia să asiste, piesa "Audiţia" relevă dramele perioadei de tranziţie după căderea comunismului în Rusia, drame întânite, dealtfel, în toate ţările lovite de flagelul roşu. Sub impactul libertăţii câştigate brusc, al democraţiei livrate fără instrucţiuni de utilizare şi al mirajului îmbogăţirii şi faimei promise de tărâmuri străine, şase femei se prezintă la o audiţie pentru o carieră în showbizz.

De fapt, personajele se lasă seduse, după cum vom afla, de al doilea miraj postcomunist. Primul, din care nu şi-au revenit cu desăvârşire, a fost promisiunea unei vieţi mai bune în capitalism, iar cel de al doilea este credinţa că străinii salvează ce ţara nu-ţi recunoaşte. Piesa serveşte două pretexte, al anunţului mascat, care nu specifică vârsta, frumuseţea şi lipsa obligaţiilor drept condiţii esenţiale de a lua castingul, asigurând astfel comicul de situaţie, şi pretextul audiţiei în sine, care permite adevăratei drame, sociale, psiho-emoţionale, de cuplu, să "intre" în scenă.

Filtre spectacol

Perioada: Astazi, Saptamana curenta, Saptamana viitoare, Luna curenta
Tip spectacol: Teatru