Cluj

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara cu o experienta de peste 21 ani in chirurgia estetica, infiintata in 1996.
https://www.brol.ro

Seminarul Teologic Ortodox Cluj Napoca

Seminarul Teologic Ortodox Cluj Napoca

Detalii scoala / liceu / colegiu

Adresa
Cluj Napoca, Piata Avram Iancu, nr. 18
Telefon
0364402847
Fax
0264594396
Social links
Categorie
Scoli / Licee / Colegii
Modificat
acum 10 luni si 3 saptamani
Vizualizari
1912

Voteaza & Distribuie

Prezentare scoala / liceu / colegiu

Seminarul Teologic Ortodox Cluj Napoca

Seminariile Teologice Liceale Ortodoxe își au originile in modestele cursuri speciale de pregatire ale viitorilor clerici, pe care le găsim îndeosebi în Moldova și în Țara Românească, în cursul veacului al XVIII-lea. Scopul intemeierii lor a fost acela de a pregăti slujitori ai altarelor dar, în același timp si dascăli pentru scolile romanesti. In cadrul acestora, pe langa instruirea teologica, se oferea elevilor si o buna pregătire de cultura generala. Si astfel, decenii de-a rândul, acest gen de scoala a asigurat pregatirea viitorilor intelectuali ai satelor: preotul, invatatorul si cantaretul de la strana. Seminarul Teologic Ortodox din Cluj-Napoca, îi desfasoara neintrerupt activitatea din anul 1952, din momentul desfiintarii abuzive de catre regimul comunist a Institutului Teologic Ortodox Roman din Cluj (1924-1952), in sediul mitropolitan al Mitropoliei Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului.

Dupa trei ani de tratative intense intre Patriarhia Romana si Stat s-a finalizat problema includerii invatamantului seminarial in sistemul invatamantului de stat. Punerea in aplicare a acestor hotarari a avut loc abia incepand cu anul scolar 1993-1994. Seminarul functioneaza de acum inainte pe principiul subordonarii ierarhice si al ascultarii canonice fata de Arhiepiscopia Ortodoxa a Vadului, Feleacului si Clujului si isi desfasoara activitatea sub supravegherea Inspectoratului Scolar Judetean Cluj. Aceasta dubla subordonare, fata de Biserica si Stat, ofera absolventilor scolii sansa de a urma cursurile oricarei facultati din tara.Seminar Teologic Ortodox Cluj Napoca – Liceu Teologic Ortodox Cluj

Filtre scoala / liceu / colegiu

Tip institutie: Institutie de invatamant de stat
Tip locatie: De stat

Anunt Diamant Euro Instal

Euro Instal Cluj - Euroinstal este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație.
https://euro-instal.ro