Cluj

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara cu o experienta de peste 21 ani in chirurgia estetica, infiintata in 1996.
https://www.brol.ro

Schizofrenia, o afectiune grava cu un profund impact negativ asupra pacientului si vietii acestuia

Schizofrenia, o afectiune grava cu un profund impact negativ asupra pacientului si vietii acestuia

Detalii stire

Categorie
Stiri sanatate
Modificat
acum 11 luni si 22 ore
Apartine de
Target Web
Vizualizari
753

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Schizofrenia este o tulburare mentala cronica si severa, care are un profund impact negativ asupra modului in care o persoana gandeste, simte, crede si se comporta. Chiar daca nu ne confruntam cu aceasta afectiune, este totusi esential sa cunoastem cateva lucruri importante despre aceasta, pentru a o putea depisa cat mai precoce.

Spre deosebire de afectiunile care provoaca durere fizica si putem arata medicului specialist cu exactitate de unde provine aceasta durere, in cazul afectiunilor mentale, acest lucru nu se intampla. Cu alte cuvinte, afectiunile mentale nu provoaca o durere fizica, ci totul este resimtit la nivel psihic, astfel ca ele sunt mult mai dificil de depistat de catre pacienti. Din nefericire acesta este si cazul schizofreniei, care de multe ori este diagnosticata tarziu, atunci cand simptomele ajung in punctul in care sunt greu de suportat.

Atunci cand vorbim despre schizofrenie insa, trebuie sa intelegem faptul ca odata dobandita, aceasta va face parte pentru totdeauna din viata pacientului. Oricat de disparata ar putea parea aceasta situatie, este totusi important de avut in vedere faptul ca medicina evolueaza intr-un ritm destul de rapid, astfel ca noi tratamente sunt decoperite in mod constant. Ceea ce se urmareste insa in cazul schizofreniei este ameliorarea simptomelor neplacute create de aceasta. Pentru a intelege insa mult mai bine schizofrenia, vom discuta in cele ce urmeaza cateva lucruri legate de simptome, factori de risc, dar si metode de tratament.

Cum se manifesta schizofrenia?


Schizofrenia implica o serie de probleme cu gandirea, comportamentul dar si cu emotiile. Printre cele mai comune simptome ale acesteia se numara: delirul, halucinatiile, gandirea dezorganizata, comportamentul motor anormal, etc. Desigur ca nu este necesar ca toate aceste simptome sa fie prezente pentru a putea vorbi despre schizofrenie, ci uneori este suficient chiar si un singur astfel de simptom. Este totusi important de avut in vedere ca diagnosticul de schizofrenie poate fi pus numai de catre medicul specialist, in urma unui consult amanuntit.

Care sunt principalele cauze si factori de risc?


Pana in acest moment, nu se stie cu exactitate ce anume duce la aparitia schizofreniei, insa cercetatorii sunt de parare ca aceasta este rezultatul geneticii, chimiei creierului, dar si a mediului inconjurator. Studiile neuroimagistice insa arata destul de clar faptul ca intre creierul unei persoane sanatoase si al uneia care se confrunta cu schizofrenie exista diferente. In ceea ce priveste factorii de risc, este important de mentionat ca exista cativa care cresc riscul dezvoltarii acestei afectiuni, factori precum: consumul de droguri, un istoric familial de schizofrenie sau unele complicatii la sarcina si nastere.

Cum tratam schizofrenia?


Din nefericire, desi s-au facut progrese semnificative in ceea ce priveste tratarea schizofreniei, aceasta inca ramane o afectiune care ascunde in spatele sau numeroase mistere. Ceea ce se urmareste in tratamentul schizofreniei este ameliorarea simptomatologiei, care in unele cazuri poate deveni foarte severa. Tratamentul depresiei este un lucru de care pacientul va trebui sa se preocupe pentru tot restul vietii avand in vedere ca nu exista inca un leac pentru aceasta. In general insa, tratamentul acesteia presupune medicamente speifice, dar si terapie psihosociala.

Anunt Diamant Euroinstal - Strada Bucuresti

Euro Instal Cluj - Euroinstal este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație.
https://euro-instal.ro