Cluj

Anunt Diamant Clujeni.com - publicitate online

Clujeni.com - publicitate online by Peter Bahuczki - ofer publicitatea online prin intermediul siteurilor: clujeni.com, timisoreni.ro, bucuresteni.ro, aradeni.ro, roportal.ro, ghid-constructii.ro etc.
https://www.clujeni.com/site/publicitate/

România lovește operatorii de jocuri de noroc cu un nou impozit pe cifra de afaceri

România lovește operatorii de jocuri de noroc cu un nou impozit pe cifra de afaceri

Detalii stire

Categorie
Stiri afaceri - economie
Modificat
acum 11 luni si 1 zi
Vizualizari
2302

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Cât câștiga un cazinou terestru? Poate vă gândiți la sume exorbitante, dar realitatea este puțin mai diferită. Un cazinou terestru are foarte multe cheltuieli legate de angajați, asigurări la stat, utilaje, spațiu, întreținere. La toate acestea se adaugă taxele de licență, autorizație, impozit pe profit și un impozit suplimentar pe câștigurile jucătorilor. Payout-ul jocurilor de cazinou este aproximativ între 3% - 7%. Aceste procente sunt reținute de către operatorul de jocuri de noroc din suma introdusă de jucător la aparate, ruletă, jocuri de cârti și așa mai departe.

Cheltuielile unui cazinou terestru sunt foarte mari. Plățile la bugetul de stat în anul 2017 au fost în jur de 700 milioane de euro, ceea ce reprezintă un surplus enorm. Care este situația cazinourilor online? Acestea au cheltuieli reduse dar ca să atragă jucători este nevoie să ofere promoții și oferte mai generoase așa că procentul de câștig al operatorului rămâne același, indiferent dacă este offline sau online. Pentru mai multe informații legate de ofertele cazinourilor online, accesați linkul și vă puteți face și singuri un calcul.

Piața jocurilor de noroc din România devine tot mai neatractivă pentru operatorii de jocuri de noroc, deoarece cu câteva zile înainte de Crăciun, Guvernul român a introdus o taxă suplimentară pe cifra de afaceri de 3% pentru cazinourile terestre și 5% pentru cele online. Pe 29.12.2018 Guvernul a publicat o altă ordonanță, prin care ameliorează lovitură asupra jocurilor de noroc. Taxa a fost redusă la 2%, calculate pe cifra de afaceri. Prima plată trebuie efectuată până pe 25 februarie 2019. Acest impozit va duce la pierderi enorme pentru cei 22 de operatori legali, care dețin licență online, emisă de Oficiul Național al Jocurilor de Noroc.

Un exemplu foarte clar reprezintă jocul de ruletă. RTP-ul jocului este aproximativ 97%. Acesta înseamnă că daca un jucător depune 100 RON la joc, operatorul va reține aproximativ 3%, adică 3 RON. La stat operatorul trebuie să plătească 10 RON (în cazul unui impozit de 10%), adică mai trebuie să adauge încă 7 RON. La aceste cheltuieli se adaugă și alte taxe, salarii, impozite. Cu această taxă suplimentară cazinourile ar trebui să plătească 300% din suma pe care o încasează de la jucătorii. Aceste calcule au fost realizate de către specialiștii de la și arată foarte clar că firmele cu jocuri de noroc vor da faliment imediat. Consecințele asupra bugetului o să fie dezastroase. Se va deschide o gaură de 700 milioane de euro. Industria gamblingului asigură și zeci de mii de locuri de muncă și este una dintre cele mai fiscalizate activități economice și cu cel mai ridicat nivel de taxare.

În clipă de față industria jocurilor de noroc din România este aproape blocată din cauza acestor modificări legislative. Asociația Organizatorilor de Jocuri de Noroc a comandat un studiu prin care se face comparație între România și celelalte țări Europene. Acest studiu ia ca exemplu piața jocurilor de noroc din 13 țări membre ale Uniunii Europene. În urma acestei cercetări s-a ajuns la următoarele recomandări: renunțare la prevederea impozitării câștigurilor jucătorilor și adoptarea unei legislații echitabile și aplicabile, precum și introducerea unei prevederi în legislația națională care va reglementa finanțarea bunelor cauze, folosind în acest scop o parte din taxele pe jocurile de noroc.

În loc de concluzie o să vă cităm cuvintele Doamnei Sue Rossiter, care este Director Politici și Programe al Remote Gambling Association o asociație a profesionaliștilor în gambling din Anglia, care reprezintă companii cu cifre de afaceri de miliarde de euro: “Așteptăm și noi modificările legislative din România în domeniul jocurilor de noroc… Când o să știm care va fi nivelul taxelor și impozitelor, care sunt costurile, abia atunci ne putem gândi să investim în această țară. Până atunci, e mult prea nesigur pentru noi”.

Anunt Diamant Produse Curatenie

Produse Curatenie Arad - firma PFS Cleaning comercializeaza produse de curatenie in Arad pentru casa, birou si masina (solutii de spalat parchetul, solutii de spalat gresia, solutii de spalat faianta, solutii pentru plastic, solutii pentru masina).
https://produsecuratat.ro