Cluj

Rolul masajului in recuperarea sportiva

Rolul masajului in recuperarea sportiva

Detalii stire

Categorie
Stiri sanatate
Modificat
acum 4 ani si 3 saptamani
Vizualizari
815

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Masajul este un tratament popular printe sportivii profesionisti, antrenori si terapeuti de cultura fizica. Până de curând, nu au existat dovezi concludente că masajul are într-adevăr un efect pozitiv asupra sportivilor. Cu toate acestea, datorită unor studii noi, beneficiile masajului sunt luate în serios. Și aceste beneficii nu sunt doar pentru profesioniști. Acestea se extind la oricine participă la un program de exerciții regulate.

Potrivit American Massage Therapy Association (AMTA), masajul actioneaza pentru imbunatatirea performantei, reducerea durerii, prevenirea ranilor, cresterea concentrarii si scurtarea timpului de recuperare. În principiu, aceasta implică două tipuri de răspunsuri: un răspuns mecanic ca rezultat al presiunii și mișcării și un răspuns reflex în care nervii răspund la stimularea unui masaj.

In timpul masajului efectuat la un sportiv obtinem efecte vizibile fiziologice si psihologice. Ca si un raspuns fiziologic la actiunea masajului este stimularea aparatului cardiovascular. Poate că nu va dati seama, dar masajul afectează sistemul cardiovascular. Se dilată vasele de sânge, care lucreaza mai eficient pentru a stimula microcirculația.

Masajul de intoarcere venoasa stimuleaza fluxului sanguin venos înapoi în inimă îmbunătățește fluxul sanguin, care furnizează oxigen proaspăt și substanțe nutritive țesutului și promovează eliminarea deșeurilor și a toxinelor. Datorită stării de relaxare în care vă aflați în timpul și după masaj, ritmul cardiac scade.

Mai cunoscute și așteptate sunt beneficiile masajului sistemului muscular. Una dintre ele este direct legata de beneficiile cardiovasculare. Cresterea si imbunatatirea circulatiei sanguine ajuta la ameliorarea tensiunii musculare, la reducerea durerii si la o recuperare mai rapida. Apoi, mușchii relaxați pot experimenta "o creștere a gamei de mișcare și a flexibilității", după cum se explică într-un studiu din Jurnalul de Medicină Sportivă și Fitness Fizică. Ambele beneficii pot duce la performanțe sportive mai bune.