Cluj

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara cu o experienta de peste 21 ani in chirurgia estetica, infiintata in 1996.
https://www.brol.ro

Remodelarea bărbiei: cum se poate face și ce presupune intervenția?

Remodelarea bărbiei: cum se poate face și ce presupune intervenția?

Detalii stire

Categorie
Stiri sanatate
Modificat
acum 9 luni si 3 saptamani
Apartine de
DWF
Vizualizari
464

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

O bărbie mai retrasă poate afecta în mod serios aspectul feței și poate duce la apariția unor probleme de încredere în rândul celor care au de-a face cu acest fenomen. Din fericire, apelând la un specialist în medicină estetică, se poate obține augmentarea acestei zone a feței. Procedura poartă denumirea de mentoplastie și poate contribui la schimbarea radicală a fizionomiei.

Descoperă mai multe despre această intervenție și în ce constă.

Ce este remodelarea bărbiei și cui îi este recomandată?


Remodelarea bărbiei este un tip de intervenție estetică al cărei scop este acela de modificare a formei bărbiei și a măririi acesteia, pentru a îmbunătăți profilul facial. În funcție de caz, tehnica se poate realiza atât chirurgical, cu ajutorul unor implanturi realizate din silicon, cât și nechirurgical, folosind substanțe de umplere (acid hialuronic sau grăsime proprie).

Intervenția este recomandată persoanelor care sunt nemulțumite de aspectul bărbiei lor, care este prea retrasă și le afectează fizionomia. Retrognatismul (bărbia retrasă) poate fi prezentă de la naștere sau poate fi un rezultat al unei intervenții de rinoplastie. Pentru ca intervenția să poată fi posibilă, pacienții trebuie să nu se confrunte cu afecțiuni dentare sau cu alte boli cronice.

Cum se poate realiza remodelarea bărbiei?


Înaintea de începerea oricărei proceduri, se va realiza în mod obligatoriu un consult, în cadrul căruia medicul va stabili metoda cea mai potrivită pentru pacient. Dacă se va alege varianta nechirurgicală, se pot realiza mai multe ședințe de injectare a substanțelor în cauză. Pentru acidul hialuronic, tehnica este una foarte simplă și rapidă, iar pentru recoltarea, prelucrarea și apoi injectarea grăsimii, va fi nevoie de un mediu perfect steril.

În schimb, operația de remodelare a bărbiei este puțin mai complexă. Implanturile pot fi inserate în mai multe moduri, care necesită pregătirea zonei asupra căreia se va interveni (fie dezinfectarea tegumentului de sub bărbie, fie folosirea unei ape de gură speciale). Apoi, se va face o incizie fie în zona inferioară a bărbiei, fie sub buza inferioară, unde se vor insera implanturile. Procedura se poate desfășura fie cu anestezie locală, fie cu anestezie generală, așa că este posibil ca pacienții să se poată întoarce acasă în aceeași zi.

Cum decurge recuperarea?


După o astfel de procedură, perioada de recuperare medie este de aproximativ 7 zile. În acest interval de timp, pacienții vor fi sfătuiți să evite efortul fizic intens și expunerea la temperaturi ridicate, deoarece acesta poate afecta procesul de vindecare. De asemenea, medicul va prescrie medicamente speciale pentru a ajuta la gestionarea disconfortului și a inflamației postoperatorii. Va trebui purtat și un pansament care să aplice presiune asupra zonei tratate. Astfel, recuperarea poate avea loc mai rapid.

Potențiale riscuri


Remodelarea bărbiei este o procedură chirurgicală sigură dar, ca orice intervenție, poate prezenta anumite complicații. În timp ce majoritatea pacienților se recuperează fără probleme, este important să fii conștienți de potențialele riscuri asociate cu această intervenție. La fel ca orice intervenție chirurgicală, și mentoplastia poate fi asociată cu complicații specifice precum umflături, vânătăi și rareori infecții.

În cazul în care recuperarea nu se desfășoară corespunzător și pacientul suferă mici traumatisme la nivelul zonei operate, există riscul ca implantul să se deplaseze. Astfel de accidentări pot provoca și altfel de probleme, precum afectarea nervilor sau parestezii (senzații de amorțeală și furnicături). Așadar, este foarte important ca zona să fie protejată și să se evite lezarea acestei regiuni.

Procedura de mărire a bărbiei este o intervenție nu extrem de complexă, în urma căreia te poți recupera ușor și care te poate ajuta să obții aspectul fizic mult dorit. Nu ezita să iei legătura cu un specialist în domeniul medicinei estetice pentru a afla ce tip de procedură ți se potrivește.

Dr. med. Priv. Mihai Chertif M.D.
Chirurgie plastica si estetica
Administrator Clinica Cosmedica Baia Mare
cosmedica.ro
instagram.com/clinica.cosmedica/

Anunt Diamant Clujeni.com - publicitate online

Clujeni.com - publicitate online - oferim publicitatea online prin cele 17 site uri din reteaua Roportal prin intermediul siteurilor: clujeni.com, timisoreni.ro, bucuresteni.ro, aradeni.ro, roportal.ro, constanteni.ro, ghid-constructii.ro etc.
https://www.clujeni.com/site/publicitate/