Cluj

“Regal vienez” cu Orchestra Simfonica Radio din Ucraina

Detalii spectacol

Categorie
Spectacole
Modificat
acum 2 ani si 10 luni
Vizualizari
555

Reprezentari

DataOraLocatie
Vineri 22 decembrie 2017

Voteaza & Distribuie

Prezentare spectacol

Regal vienez” cu Orchestra Simfonica Radio din Ucraina pe 22 decembrie la Casa de Cultura a Studentilor din Cluj!

Orchestra Simfonica Radio din Ucraina soseste, in premiera, in Romania si va invita pe 22 decembrie la Casa de Cultura a Studentilor din Cluj la "Regal Vienez"! Formata din 36 de instrumentisti, Orchestra va interpreta secvente de referinta din Strauss, Lehar, Kalman, Joseph Lanner, dar si creatii ale altor compozitori celebri de muzica vieneza din secolele XVIII si XIX.

Pe acordurile ce amintesc de Balul Operei din Viena vor dansa cu gratie si eleganta artistii din Ansamblul „Aniko Ballet”.
Bilete pentru reprezentatia de la Teatrul National din Bucuresti se gasesc la casa de bilete a Teatrului National, si online pe startickets.ro, mystage.ro, blt.ro si bilete.ro.
https://youtu.be/yn0igtoQD5Y

Orchestra Simfonica Radio din Ucraina va concerta si in urmatoarele orase:
8 decembrie Satu Mare, Casa de Cultura a Sindicatelor
9 decembrie Oradea, Casa de Cultura a Sindicatelor
10 decembrie Craiova, Teatrul National Marin Sorescu
11 decembrie Bucuresti, Teatrul National I.L. Caragiale
12 decembrie Constanta, Casa de Cultura a Sindicatelor
13 decembrie Galati, Casa de Cultura a Sindicatelor
14 decembrie Focsani, Sala Teatrului Pastia
15 decembrie Ploiesti, Casa de Cultura a Sindicatelor
16 decembrie Pitesti, Casa de Cultura a Sindicatelor
18 decembrie Timisoara, Opera Nationala
19 decembrie Brasov, Teatrul Dramatic Sica Alexandrescu
20 decembrie Iasi, Teatrul Vasile Alecsandri
21 decembrie Suceava, Casa de Cultura a Sindicatelor
22 decembrie Cluj-Napoca, Casa de cultura a Studentilor
Pentru concertele din tara biletele sunt disponibile la sala de spectacol si pe startickets.ro.


Despre Orchestra Simfonica Radio din Ucraina
Orchestra Simfonica Radio din Ucraina a fost creata in 5 Octombrie 1929 si timp de mai multe decenii a contribuit la imbogatirea tezaurului culturii nationale ucrainiene. Colectivul a produs peste 10.000 de inregistrari muzicale simfonice pentru Fondul Radio din Ucraina in decursul celor 88 ani de istorie . A luat astfel nastere o colectie unica, ce cuprinde lucrari ale compozitorilor Ucrainieni moderni si capodopere ale muzicii clasice mondiale.
Orchestra a fost perfectionataprin colaborari cu dirijorii proeminenti ai secolului XX: Mykola Kolessa, Nathan Rakhlin, Oleksandr Klimov, Gennady Rozhdestvensky, Isaac Pain, Stefan Turchak, Arild Remmerit, Rikkardo Kapasso. Herman Adler, Mykhailo Kanershteyn, Petro Polyakov, Kostyantyn Simeonov.
Din 2005, Orchestra simfonica a fost condusa de Volodymyr Sheiko – Dirijor Sef si Director artistic.
Sub bagheta sa, orchestra a interpretat si inregistrat capodopere precum: “Requiem” de G. Verdi; Simfonia Nr. 9 de L. van Beethoven; Simfonia Nr. 6, Patetica de P. Tchaikovsky; Simfonia Nr .2 de S.. Rachmaninoff; “Carmina Burana” de Carl Orff ; “Stabat Mater” de G. Rossini; “Executia lui Stepan Razin” de D. Shostakovich; “Sf. Ioan alDamascului” de S. Taneyev; “Cand infloresc ferigile” de Y. Stankovych; "Requiem" si “Davidde Penitente” de W. A. Mozart.; "Le Poème de l'extase" de A. Scriabinsi altele.
Colaborarile cu solisti de opera, de renume mondial si cu instrumentisti de talie internationala au adaugat fast si prestigiu concertelor Orchestrei. Printre numele care au urcat pe scena alaturi de Orchestra Simfonica Radio din Ucraina se numara Jon Lord (compozitor si pianist la “Deep Purple” – Anglia), Keiko Matsui (pianist de jazz, Japonia), Anatoliy Kocherga (bass, Austria), Anatoliy Solovyanenko (tenor, Ukraina), Zurab Sotkilava (tenor, Rusia), Tatiana Grindenko (vioara, Rusia), Victoria Mullova (vioara, Austria), Liana Isakadze (vioara, Rusia), Alexander Knyazev (violoncel, Russia), Vladimir Krainev (pian, Germania.)
Orchestra strabatut in ultimii 6 ani Asia, Europa si Africa, concertand in n Correa de Sud, Iran, Algeria, Tunisia, Spania, Portugalia, Italia, Franta, Olanda, Luxemburg, Belgia, Polonia si Belarus.

Filtre spectacol

Perioada: Astazi, Saptamana curenta, Luna curenta