Cluj

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara cu o experienta de peste 21 ani in chirurgia estetica, infiintata in 1996.
https://www.brol.ro

Recicleaza inteligent - Ajuta mediul inconjurator

Recicleaza inteligent - Ajuta mediul inconjurator

Detalii stire

Categorie
Stiri social
Modificat
acum 7 luni si 1 saptamana
Apartine de
Plum Media
Vizualizari
430

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Stim ca reciclarea poate fi confuza! Regulile referitoare la reciclare se schimba si evolueaza constant. In prezent, solutia cea mai avansata este ”recoltarea deseurilor” reutilizabile pe criterii foarte bine stabilite, prelucrarea, producerea de noi materiale. Ulterior acestea vor fi reintroduse in circuitul economic.

Ce inseamna reciclarea inteligenta?
Raspunsul este relativ simplu, dar greu de pus in practica: reciclarea inteligenta presupune colectarea specializata pe categorii a deseurilor rezultate in urma activitatilor curente la job sau in gospodarie. Apoi, prelucrarea acestora cu ajutorul unui centru de colectare si reciclare bine pus la punct.

Sfaturi – reciclare inteligenta
Sfatul 1 - Recicleaza prin proiecte DIY

Exista o multime de obiecte pe care te-ai gandi sa le arunci, desi si-ar putea gasi un loc. Poti gasi pe platformele de social media o multime de idei, mai ales unele potrivite si pentru copii. Aceasta poate fi o activitate creativa si interesanta pentru cei mici. Ex: Tot ce trebie sa faci este sa dai culoare vazei.

Sfatul 2 - Colecteaza selectiv deseurile
Refoloseste recipientele de sticla. In ultimul timp tot mai multi producatori au inceput sa foloseasca recipiente de sticla pentru sucuri si lactate. Nu arunca aceste recipiente dupa utilizare, ci aplica metoda vazuta si la bunica sau mama ta si refoloseste borcanele/sticlele pentru alte produse preparate de tine. Fie ca iti place sa faci dulceata sau poate compot, vei avea deja recipientele necesare.

Sfatul 3 - Renunta la obiectele de unica folosinta din plastic
Este foarte usor sa folosesti produse de unica folosinta din plastic, nefiind nevoie sa le cureti ulterior. Totusi, acest obicei pe care l-am dezvoltat in ultimele decenii a dus la poluarea mediului inconjurator.

Reciclarea ajuta la pastrarea resurseleor naturale
Cand reciclam, materialele uzate sunt transformate in produse noi, reducand nevoia de a consuma resurse naturale. Daca materialele utilizate nu sunt reciclate, se creeaza produse noi prin extragerea materiei prime proaspete de pe Pamant, prin activitati precum minerit sisilvicultura. Reciclarea ajuta la conservarea materiilor prime importante și protejeaza habitatele naturale pentru viitor.

Salveaza energia
Utilizarea materialelor reciclate în procesul de fabricatie consuma mult mai putina energie decat cea necesara pentru producerea de noi produse din materii prime – chiar si atunci cand se compara toate costurile asociate, inclusiv transportul etc. De exemplu, reciclarea fierului și a otelului economiseste 74% energie si reduce poluarea apei și a aerului cu respectiv 76% și 86%, comparativ cu producția primara.

Asadar, reciclarea facuta cu simt de raspundere ne aduce tuturor benefici, insa ne putem bucura de acestea daca respectam regulile.

Anunt Diamant Euroinstal - Strada Bucuresti

Euro Instal Cluj - Euroinstal este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație.