Cluj

Anunt Diamant Euro Instal

Euro Instal Cluj - Euroinstal este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație.
https://euro-instal.ro

Q&A: iată întrebările la care trebuie să știi răspunsul înainte de a te prezenta la ITP în Cluj-Napoca

Q&A: iată întrebările la care trebuie să știi răspunsul înainte de a te prezenta la ITP în Cluj-Napoca

Detalii stire

Categorie
Stiri auto / moto
Modificat
acum 2 luni si 1 saptamana
Apartine de
Bossnet
Vizualizari
239

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Să fie ITP-ul proba de foc pentru mașina ta? Depinde de modul în care ai tratat-o pe tot parcursul anului. Dacă prezintă probleme grave, nimeni nu va închide ochii, deci vei fi automat respins. Însă dacă ai fost atent cu ea, ai dus-o la service ori de câte ori a fost nevoie, ITP-ul va fi floare la ureche.

În cadrul acestui articol, vrem să răspundem la cele mai comune întrebări legate de ITP. Ne dorim să fii informat despre inspecția tehnică periodică dintr-o sursă sigură și să te prezinți încrezător în cadrul stației în ziua cea mare. Totuși, reține încă de la început, că este recomandat ca înainte de ITP să faci o vizită cu mașina la un service auto. Mecanicii vor simula ITP-ul și, acolo unde este cazul, vor interveni pentru a remedia problemele.

Întrebări frecvente despre ITP


Ce înseamnă ITP?


ITP este abrevierea de la inspecție tehnică periodică și reprezintă o verificare obligatorie a mașinii, indiferent de categoria de folosință, la un anumit interval de timp. Această operațiune presupune măsurarea nivelului de poluare, dar și a gradului de siguranță al mașinii.

Cât durează să faci ITP-ul?


Dacă eliminăm statul la coadă, ITP-ul durează aproximativ 30 de minute, poate chiar 20. S-ar putea realiza mai repede? Nu, din cauză că softul în care se validează datele către RAR blochează operațiunea automat pentru minim 20 de minute. Vrei să elimini timpul pierdut stând la coadă? La ITP Bluline, stație ITP din Cluj-Napoca, îți poți face programare online, în data și la ora aleasă de tine. Tot ce trebuie să faci este să fii in Cluj, asta pentru a fi ușor să ajungi în cadrul acestei stații, și să accesezi itpbluline.ro, unde, completând câteva câmpuri, obții o programare la ITP!

Este necesară prezența proprietarului legal al mașinii pentru efectuarea ITP-ului?


Nu, nu este necesară. Se poate prezenta oricine în locul tău la ITP Bluline sau la oricare altă stație de ITP din România. Există doar două condiții ce trebuie îndeplinite: cel ce se prezintă trebuie să aibă cartea de identitate asupra sa și, bineînțeles, să dețină un permis de conducere.

Care sunt actele necesare pentru a efectua ITP-ul?


Atunci când te prezinți la ITP, trebuie să ai la tine următoarele 4 documente:

  • polița R.C.A. în original, valabilă la data efectuării ITP-ului;
  • cartea ta de identitate;
  • cartea de identitate a mașinii în original sau copie conform cu originalul, în cazul în care mașina este în leasing;
  • certificatul de înmatriculare al mașinii în original, cunoscut și sub numele de talon.

Fără aceste acte, ITP-ul mașinii tale nu poate fi efectuat legal.

Trebuie să faci din nou ITP-ul dacă ai cumpărat o mașină la mâna a doua?


Nu, nu este necesar, atât timp cât acesta este valabil. Poliția va scrie pe noul certificat de înmatriculare data până la care ITP-ul este valabil. Așadar, după ce valabilitatea expiră, te poți prezenta personal, pentru prima dată cu noua mașină, la ITP Bluline din Cluj-Napoca pentru verificarea obligatorie.

Ce amenzi poți să primești dacă circuli cu ITP-ul expirat?


Conducerea mașinii cu ITP-u expirat este o contravenție considerată la fel de gravă ca circularea cu o mașină neînmatriculată. Așadar, dacă ești prins în trafic cu ITP-ul expirat, vei fi sancționat prin reținerea certificatului de înmatriculare, plăcuțelor de înmatriculare, dar și cu o amendă între 1.305 și 2.900 de lei și puncte de amendă între 9 și 20. Pe lângă toate acestea, poți primi și o amendă pentru condusul în timpul suspendării înmatriculării (înmatricularea se suspendă automat atunci când ITP-ul expiră). Valoarea totală a amenzii poate ajunge la 5.800 de lei. Ce va trebui să faci pentru a putea circula din nou cu mașina? Să îți faci ITP-ul la RAR.

Ce se întâmplă dacă faci accident și nu ai ITP-ul valabil?


În această situație, riști să nu fii despăgubit de societatea de asigurări. Acestea sunt cele mai frecvente întrebări cu privire la ITP. Acum știi răspunsul la ele, așa că te poți prezenta la o stație de ITP în ziua cea mare încrezător.

Nu uita de ITP Bluline, unde te poți programare online, dacă ești din Cluj-Napoca!

Anunt Diamant Produse Curatenie

Produse Curatenie Arad - firma PFS Cleaning comercializeaza produse de curatenie in Arad pentru casa, birou si masina (solutii de spalat parchetul, solutii de spalat gresia, solutii de spalat faianta, solutii pentru plastic, solutii pentru masina).
https://produsecuratat.ro