Cluj

Anunt Diamant Clujeni.com - publicitate online

Clujeni.com - publicitate online by Peter Bahuczki - ofer publicitatea online prin intermediul siteurilor: clujeni.com, timisoreni.ro, bucuresteni.ro, aradeni.ro, roportal.ro, ghid-constructii.ro etc.
https://www.clujeni.com/site/publicitate/

Povești pentru copii îndrăgite de cei mici

Povești pentru copii îndrăgite de cei mici

Detalii stire

Categorie
Stiri social
Modificat
acum 11 luni si 2 saptamani
Apartine de
DWF
Vizualizari
284

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Poveștile distrează, aduc valori și ajută la dezvoltarea emoțiilor copiilor. Ele sunt unul dintre cele mai valoroase instrumente pentru educația celor mici, precum afirmă mulți experți. Potrivit specialiștilor, citirea poveștilor în familie aduce beneficii copiilor și adulților. Cei mici își învață părinții să citească povești pentru copii cu naturalețea și magia pe care adultul le-a pierdut cu ani în urmă. Copiii noștri ne învață să vedem lumea prin alți ochi, să nu judecăm și să îi ajutăm pe ceilalți atunci când avem ocazia. De aceea avem multe lucruri de învățat și de auzit de la copiii noștri, atunci când le citim. Citirea poveștilor îi ajută pe copii să fie mai calmi și să-și îmbunătățească auto-reglarea emoțională.

Părinții devin tot mai ocupați și adesea le este greu să găsească suficient timp pentru a citi o poveste copiilor lor. Dar cunoașterea beneficiilor acestei activități simple îi poate motiva să caute timpul liber în programul lor cotidian.

Importanța poveștilor pentru copii

Știți de ce este atât de important să citiți poveștile copiilor?

  • Stimulează imaginația

Copiii învață multe din povești, datorită fanteziei și magiei de care dispun.

  • Stimulează limbajul

Ei vor adăuga cuvinte în vocabularul lor și vor învăța diferite expresii, amintindu-și în momente importante, fraze cheie, cum ar fi "să arate mai bine" sau "să mănânce mai bine".

  • Stabilirea unei legături mai puternice cu părinții

Legătura care leagă un tată de fiul său va fi mult mai puternică datorită citirii poveștilor, pentru că părinții și copiii au ocazia de a petrece mai mult timp împreună, în care să râdă și să se conecteze mai profund unii cu ceilalți.

  • Copiii vor putea să se pregătească pentru dificultățile vieții

Poveștile copiilor le arată atât lor, cât și adulților că viața nu este atât de simplă pe cât ne-am dori și că evenimentele care nu ne plac vor apărea întotdeauna. Aceste povestiri pline de animale și personaje fictive ne arată că este în mâinile noastre să luptăm pentru a ieși întotdeauna învingători, indiferent de situația dificilă în care ne aflăm.

  • Ei vor cunoaște valori morale importante

În poveștile copiilor există întotdeauna bine și rău, iar binele câștigă întotdeauna, în timp ce răul pierde mereu, astfel încât cei mici vor ajunge la această concluzie, de fiecare dată când le citim. De asemenea, copiii vor învăța diferite principii morale (să-și asculte părinții, să nu plece cu străinii sau să nu consume mâncarea altora, de exemplu). Copiii vor fi conștienți de morala diferită pe care o pot învăța dacă le citim astfel de povești. Este întotdeauna util pentru părinți să-și întrebe copiii ce au învățat din fiecare poveste.

  • Pasiune pentru lectură

Cititul este foarte important pentru antrenarea minții și a învăța ceva nou în fiecare zi, ca atare ce modalitate poate fi mai bună de a dobândi aceste aspecte decât nu prin lecturarea încă din copilărie? Prin citirea poveștilor, copiii pot învăța culori, cuvinte într-o altă limbă, numere, litere, fără să fie plictisitor pentru ei.

  • Stimulează gândirea abstractă

Un alt beneficiu al poveștilor pentru copii este că acestea le stimulează conexiunile neuronale, care facilitează gândirea abstractă. Cu alte cuvinte, copiii ai căror părinți le citesc povești sunt capabili să înțeleagă mai bine conceptele abstracte și recunosc mai ușor relațiile cauză-efect.

Cărți în funcție de vârstă


În primul an de viață se pot alege cărți de carton, pânză și cele pentru baie. Este mai bine să alegeți materiale rezistente, astfel încât copiii să le poată manipula fără teama că se vor uza cu ușurință.

  • Povestiri scurte pentru 1-3 ani

De la 1 la 3 de ani sunt recomandate povești vizuale și interactive în care predomină imaginile și sunetele. Cărțile trebuie să fie simplu de parcurs și clare în exprimarea poveștilor prin imagini.

  • Cărți pentru copii de 4 de ani

La această vârstă există personaje fantastice, obiecte care vorbesc, se mișcă și orașe fermecate. Într-o librărie online vei găsi o mulțime de titluri care să-l atragă pe cel mic spre lectură.

  • Cărți potrivite pentru micuții de 5 ani

Copiii preferă personajele și situațiile mai reale, plăcându-le să se identifice cu acestea. Când copilul aude o poveste, se vede imaginându-și povestea și punându-se în locul personajelor, experimentând astfel senzații sau emoții similare cu cele ale protagoniștilor. Prin urmare, poveștile beneficiază de dezvoltarea imaginației copilului, precum și de simțul lor de percepție și sensibilitate, sporind empatia față de ceilalți și ajutând la îmbunătățirea relațiilor lor sociale.

Ideal este de a le spune copiilor povești înainte de a merge la culcare, deoarece acesta este momentul în care mintea preia și întărește imaginația. Poveștile fac parte din viața oamenilor și din copilărie învățăm să ne cufundăm în noi universuri, să vedem istoria prin ochii protagoniștilor și chiar să ne imaginăm cum ar fi zi de zi în acea altă lume datorită puterii ilustrațiilor.

Citirea poveștilor pentru copii este o strategie excelentă de consolidare a relației afective. Nu este vorba doar de a petrece mai mult timp cu ei, ci și de legătura emoțională care se realizează, prin care le putem transmite încredere în forțele proprii și faptul că în brațele noastre vor găsi mereu siguranță. În plus, poveștile permit, de asemenea, dobândirea valorilor pozitive, încă de la vârste fragede (de exemplu, împărțirea jucăriilor, iertarea).

Sursa foto: unsplash.com/photos/cwGk-u9PHOo

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara cu o experienta de peste 21 ani in chirurgia estetica, infiintata in 1996.
https://www.brol.ro