Cluj

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara cu o experienta de peste 21 ani in chirurgia estetica, infiintata in 1996.
https://www.brol.ro

Pesticidele și erbicidele din apa de la robinet

Pesticidele și erbicidele din apa de la robinet

Detalii stire

Categorie
Stiri editorial
Modificat
acum 3 luni si 1 saptamana
Vizualizari
204

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Dacă ești îngrijorat de pesticidele și erbicidele din apa de la robinet, atunci nu ești singur. Odată cu apariţia substanțelor chimice folosite pentru a cultiva legume și fructe, oamenii au contaminat sursele de apă din întreaga lume. Reglementările au redus practica de utilizare a pesticidelor toxice în ultimii ani, dar substanțele chimice rămân încă în pământ și continuă să polueze apa. Prin urmare, pesticidele pot fi găsite atât în apa de la robinet, cât și în apa îmbuteliată.

Cum ajung pesticidele și erbicidele în apa de la robinet?


Corpurile de apă, inclusiv oceanele, râurile, lacurile și apele subterane sunt contaminate de scurgerile din câmpul agricol și de apele uzate industriale, care ajung în cele din urmă în apa de la robinet. Chiar dacă companiile de apă tratează apa înainte ca aceasta să ajungă la robinet, pesticidele rămân aproape întotdeauna în concentrații mai mici.

Care sunt riscurile pentru sănătate ale pesticidelor din apa de la robinet?


S-a dovedit că expunerea la pesticide duce la imunosupresie, tulburări hormonale, distorsiuni de reproducere și cancer. Impactul expunerii la pesticide poate fi clasificat în probleme de sănătate acute și probleme de sănătate cronice. Problemele cronice de sănătate cuprind efecte neurologice, cum ar fi debutul bolii Parkinson, reducerea duratei atenției, tulburări de memorie, probleme de reproducere, perturbări în dezvoltarea sugarului, malformații congenitale și cancer.

Iată câteva dintre cele mai cunoscute pesticide/erbicide și efectele lor asupra sănătății:

Glifosat

În studiile pe animale, glifosatul a provocat efecte asupra dezvoltării, inclusiv reducerea greutății corporale a sugarului și modificări ale scheletului. Pentru oameni, s-a raportat că glifosatul crește riscul de cancer, tulburări endocrine, boala celiacă, autism, sindromul intestinului permeabil, etc.

Lindan

Lindanul din apa de băut este dăunător dacă este inhalat, înghițit sau intră în contact cu pielea. Expunerea continuă la lindan prin apa potabilă poate duce la probleme de sănătate, cum ar fi toxicitatea pentru reproducere și leziuni ale organelor. Expunerea pe termen lung poate duce la leziuni grave ale corpului uman.

Atrazina

Atrazina este pesticidul cel mai frecvent detectat în apa de la robinet în concentrații care pot fi adesea mai mari decât permit reglementările. Companiile de apă se luptă să elimine atrazina, în special primăvara, când milioane de kilograme de substanță chimică sunt pulverizate pe câmpurile de porumb și soia. Atrazina este clasificată ca un contaminant din grupa III (posibil cancerigen pentru oameni). Unele studii sugerează o posibilă asociere între atrazină și cancerul ovarian, de sân și de prostată și malformații congenitale.

Clordecon

Clordeconul a fost folosit pentru combaterea gărgărițelor din plantațiile de banane din Martinica și Guadelupa din 1972 până în 1993. Acest pesticid este asociat cu diverse probleme de sănătate la oameni. De atunci a fost interzis, dar populațiile locale sunt încă expuse. Un studiu din 2013-2014 a constatat că printre adulții din Martinica, 95% aveau clordecon în sânge, în timp ce cifra pentru Guadelupa era de 93%. Clordecona a fost asociată cu dezvoltarea abilităților cognitive și motorii la sugari și cu risc crescut de cancer de prostată.

Vestea bună este că pesticidele pot fi îndepărtate din apa de la robinet cu un sistem de filtrare a apei accesibil și simplu de utilizat. De exemplu, cana filtranta Zerowater s-a dovedit că filtrează, printre altele, var, plumb, clor, glifosat, PFAS (PFOS/PFOA) și micro-materiale plastice și în plus, asigură un gust curat şi pur.

Anunt Diamant Produse Curatenie

Produse Curatenie Arad - firma PFS Cleaning comercializeaza produse de curatenie in Arad pentru casa, birou si masina (solutii de spalat parchetul, solutii de spalat gresia, solutii de spalat faianta, solutii pentru plastic, solutii pentru masina).
https://produsecuratat.ro