Cluj

Pantalonii si costumul de piele pentru motociclism

Pantalonii si costumul de piele pentru motociclism

Detalii anunt

Web
https://www.stylishcircle.de
Categorie
Anunturi diverse
Modificat
acum 4 ani si 10 luni
Vizualizari
963

Voteaza & Distribuie

Prezentare anunt

Majoritea oamenilor au cel putin un prieten care are o pasiunea pentru motoare. Iar cand vorbim de motoare, ne referim la motociclete, fie ele simple bucati de 50 CP pana la monstrii de 500 CP. Probabil ca stiti ca vara, atunci cand e cald si bine, ii vedeti mai mereu pe motoare fie cu pantaloni si geaca de piele, fie cu un costum moto complet de piele. De ce aleg insa acestia sa poarte imbracaminte de piele in timpul verii, va intrebati ?

Ei bine, motivul este unul destul de simplu: in caz de accident (si sa fim sinceri, pentru cei care merg cu motorul, sansele de accident sunt destul de mari), acestia sunt mai bine protejati in impactul asfaltul / pamantul sau in cel mai rau caz cu o masina.
Protectia este principalul motiv pentru care acestia aleg imbracamintea de piele ca si costum moto. Riscurile de a fi accidentat sunt mari, dar sansele de a scapa doar cu zgarieturi sau maxim un os rupt dupa un accident sunt mai mari daca acestia poarta haine de piee. Si nu o spun doar eu, ci o spun si statisticile.

“A study of motorcycle accidents conducted by the George Institute for Global Health confirmed that among those motorcyclists who do not wear a protective jacket such as a leather motorcycle jacket, roughly 92% of those involved in an accident will suffer injury, and of those, 57% suffered abrasion injuries and 43% suffered bruising. Among those wearing a protective jacket like leather suit, the number injured drops to 78% from 92%, with only 26% suffering from abrasion injuries and 39% suffering bruising.”

Studiul acesta, publicat de Institutul George din Sydney, cumuland date statistice din Australia, arata clar ca imbracamintea de piele ajuta la reducerea sanselor de a avea un accident mai grav. Studii similare din Franta, Italia sau Germania, unde au luat in calcul mai multe tipuri de imbracaminte, precum un costum de piele intreg (lederkombi), doar pantaloni de piele (lederhosen Damen) sau imbracaminte obisnuita cu protectie pentru coturi si genunchi, iar diferentele au fost semnificative la nivelul ranilor suferite, crescand odata cu un nivel mai scazut de protectie.

Asa ca daca vedeti pe cineva vreodata urcand pe vreun motor fara echipament de protectie, aveti grija sa le aduceti aminte asta. Poate se gandesc de doua ori inainte sa plece fara un minim de protectie.