Cluj

Anunt Diamant Produse Curatenie

Produse Curatenie Arad - firma PFS Cleaning comercializeaza produse de curatenie in Arad pentru casa, birou si masina (solutii de spalat parchetul, solutii de spalat gresia, solutii de spalat faianta, solutii pentru plastic, solutii pentru masina).
https://produsecuratat.ro

Palmaresul echipei Manchester City

Palmaresul echipei Manchester City

Detalii stire sportiva

Categorie
Stiri Sport
Modificat
acum 2 ani si 9 luni
Vizualizari
587

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire sportiva

Manchester City este un club sportiv de fotbal care își are originile în Manchester, Anglia. Echipa este recunoscută ca fiind cea mai bună din istoria recentă a Marii Britanii. Manchester City a fost înființată în 1880 având numele de St. Mark’s West Gorton, nume care a fost preluat după o biserică din Manchester. În 1884, clubul a cunoscut o fuziune cu Gorthon Athletic, însă doar pentru câteva luni. Următorul nume pe care clubul l-a avut a fost Ardwick AFC, iar pe 16 aprilie 1894, acesta devine Manchester City FC.

În 2008, Manchester City a fost cumpărat de un grup de firme din Abu Dhabi care a investit nu mai puțin de 100 milioane de lire în transferuri în 2009, moment în care revine în top favorite la pariuri sportive UK. Din anul 2003, Manchester City evoluează pe stadionul City of Manchester care are o capacitate de 47.826 locuri pentru spectatori.

Premier League de 7 ori


Manchester City se mândrește cu un palmares impresionant. Englezii au cucerit Premier League de 7 ori, primul trofeu obținut fiind încă din 1937. Man City au reușit ultimele 3 victorii ale campionatului Premier League în 2018, 2019 și 2021. În anul 2020, englezii de la Manchester City au reușit să fie vicecampioni în cadrul aceluiași campionat. În palmaresul clubului englez se află și nu mai puțin de 7 victorii EFL Championship, ultimul trofeu fiind câștigat în această competiție în anul 2002.

Dacă la campionatele naționale Manchester City stă impecabil, aceștia nu stau mai prejos nici la cupele naționale. Englezii au reușit să câștige de 6 ori Cupa Angliei, prima victorie fiind înregistrată în 1904 și ultima victorie în această cupă în 2019. De remarcat este faptul că în 2019, Manchester City a reușit performanța de a bate în finală cu 6-0 pe Watford.

De asemenea, Manchester City a obținut și titlul de vicecampioană în 2013. Man City a reușit să obțină nu mai puțin de 8 trofee în Cupa Ligii, ultimele 4 trofee fiind obținute la rând în anii 2018,2019,2020 și 2021. În același timp, Supercupa Angliei a fost cucerită de Manchester City de 6 ori, iar ultimele două victorii în cadrul supercupei au avut loc în 2018 și 2019.

Pe parcursul evoluției, Manchester City s-a remarcat și în competițiile europene. În 2021, Manchester City a reușit să se claseze pe locul 2 în Liga Campionilor în urma confruntării din finală cu Chelsea.

Manchester City a pierdut finala Ligii Campionilor în fața Chelsea cu 0-1. Manchester City a reușit să ajungă în cadrul aceleiași competiții în semifinale în anul 2016 atunci când a pierdut în fața Real Madrid cu 0-1 în retur.

Una dintre cele mai importante reușite din istoria Manchester City a fost în anul 1970. Man City a reușit să se impună în finala Cupei Cupelor din 1970 cu 2-1 în fața polonezilor de la Gornik Zabrze. Finala a fost susținută în Viena pe Prater Stadium și englezii au reușit să înscrie două goluri în minutele 12 și 43.

Pe plan european, Macnehster City a ajuns de 2 ori în optimile Europa League în anii 2011 și 2012.

Anunt Diamant Clujeni.com - publicitate online

Clujeni.com - publicitate online by Peter Bahuczki - ofer publicitatea online prin intermediul siteurilor: clujeni.com, timisoreni.ro, bucuresteni.ro, aradeni.ro, roportal.ro, ghid-constructii.ro etc.
https://www.clujeni.com/site/publicitate/