Cluj

Oțel laminat la cald: pentru ce se folosește

Oțel laminat la cald: pentru ce se folosește

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 8 luni si 1 saptamana
Vizualizari
195

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Sunteți foarte interesat să aflați la ce folosește oțelul laminat la cald? Dar ghici ce, dragi cititori Buzz, este de fapt folosit pentru unele aplicații interesante. Așa cum am discutat în Oțelul laminat la cald: Cum este fabricat, oțelul laminat la cald este cea mai de bază formă de oțel pe care o fabrică o produce. Datorită finisajului său superficial, este de obicei utilizat în aplicații în care finisajul nu este esențial pentru proiect.

În timp ce expresia „lipsit de lumină” este folosită de majoritatea oamenilor pentru a descrie acest tip de oțel plictisitor, neinteresant, este de fapt unul dintre cele mai interesante ca aspect (în afară de cel galvanizat, la care vom ajunge mai târziu). Plăcile uscate și bobina, laminate la cald, sunt de un gri mai închis decât majoritatea celorlalte tipuri de oțel și au o bandă albastră argintie, aproape violetă, de-a lungul ambelor părți. Culoarea benzii face ca suprafața oțelului să pară că ar fi încă fierbinte la atingere. Cu toate acestea, acesta este rezultatul procesului de laminare la cald și al scalei morii de laminare rămase.

Sculpturi de artă

Datorită finisajului unic, oțelul uscat laminat la cald este unul dintre cele mai utilizate tipuri de oțel pentru sculpturi de artă (în afară de oțelul inoxidabil). Variațiile de culoare de-a lungul foilor de oțel asigură caracter în întreaga sculptură. Dezavantajul laminării fierbinți uscate este că, deoarece nu are un finisaj, este predispusă la ruginire. Cu toate acestea, este posibil să observați o sculptură într-un hol de hotel, aeroport sau clădire de birouri care pare să aibă un finisaj ruginit. Sculptura a fost construită probabil din oțel uscat laminat la cald și lăsată să ruginească înainte de a adăuga un finisaj protector (sau ar fi putut fi doar sablată pentru a arăta ca rugina, în orice caz este probabil totuși să fie laminată la cald).

Cadre pentru camioane și automobile

Bine, poate că nu sunteți un pasionat de artă. Laminarea la cald este utilizată și pentru cadrele camioanelor și cadrele scaunelor auto. Pentru această aplicație, metalul trece de obicei prin procesele de laminarre și ungere (P&O) înainte de a fi utilizat pentru a preveni ruginirea și a permite vopsirea.

Proces de laminare la cald și ungere

Procesul P&O este o curățare a scării de moară care elimină scara de oxid negru. După procesul P&O, se aplică un finisaj de suprafață îmbunătățit, iar materialul este acum cunoscut sub numele de P&O laminat la cald.
P&O laminat la cald are un finisaj mai fin și mai uniform. Nu mai are benzi proeminente, colorate de-a lungul părților laterale și are o culoare puțin mai închisă.

Echipamente agricole

Dacă nu sunteți pasionat de artă sau automobile, atunci poate că sunteți fermier. Oțelul laminat la cald este utilizat pe scară largă în echipamentele agricole datorită nivelului ridicat de rezistență și formabilitate. Formabilitatea P&O laminate la cald poate fi simplă îndoire la extrageri complexe, în funcție de gradul nivelului de oțel. Mașinile de recoltat, tractoarele și alte mașini agricole necesită puterea pe care o oferă laminarea la cald. Data viitoare când recoltați boabele, amintiți-vă că probabil „călăriți” pe o mașină mare verde laminată la cald (roșu în acest caz).

Niciunul dintre aceste domenii nu vă interesează? Ei bine, nu-i nimic, există și alte utilizări pentru P&O laminate la cald, inclusiv încălzitoare de apă, componente pentru vagoane și echipamente pentru căi ferate, șine de protecție, uși, rafturi și multe altele.