Cluj

Anunt Diamant Euroinstal - Strada Bucuresti

Euro Instal Cluj - Euroinstal este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație.

Oportunitate de afacere în 2020: magazin outlet și second hand cu haine de calitate premium

Oportunitate de afacere în 2020: magazin outlet și second hand cu haine de calitate premium

Detalii stire

Categorie
Stiri Comert
Modificat
acum 3 ani si 3 saptamani
Vizualizari
1731

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Cele mai recente date arată că se așteaptă o scădere de 13% a comerțului mondial în 2020, cauza fiind evident pandemia de coronavirus (COVID-19). Această estimare lansată de Organizația Mondială a Comerțului (OMC) este oricum mult mai optimistă decât un alt scenariu care indica un declin de 32%. Retailul funcționează în continuare, doar că este într-un proces de adaptare la contextul de piață destul de imprevizibil. Cert este că datele sunt mult mai bune decât ar părea citind știrile alarmiste: în România, cifra de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut în primele şase luni din acest an faţă de perioada similară din 2019 cu 0,5%, conform unui raport emis de Institutul Naţional de Statistică la începutul lunii august.

Încrederea în potențialul de business al retailului nu trebuie așadar să scadă în rândul antreprenorilor, trebuie doar mai multă atenție pentru a face alegeri inspirate pe termen scurt, mediu și lung, care să aibă un impact mai bun chiar și în situația în care economia va avea de suferit în perioada imediat următoare. Unii vorbesc despre criză economică, alții spun că ceea ce a fost mai rău deja a trecut. Mediul online este pe val, cu oportunități evidente pentru antreprenori, însă și în offline se pot identifica nișe demne de speculat cu un plan bun de afaceri. Iată o astfel de oportunitate de business pentru 2020, în retail, atât online, cât și offline: magazin cu îmbrăcăminte, încălțăminte și accesorii outlet și second hand.

Dintre toate segmentele de retail, după comerțul cu dominantă alimentară urmează cel de fashion. Românii nu doar că au nevoie desigur de haine și pantofi, însă toate studiile arată că sunt dispuși să aloce o parte importantă din bugetul lunar pentru a avea grijă de partea estetică, pentru a fi în trend cu moda. Shoppingul de mall a cucerit rând pe rând marile orașe din România, însă în ultima perioadă acest segment se luptă pe de o parte cu teama de aglomerație (în contextul pandemiei), pe de altă parte veniturile sunt în scădere pentru populație și se caută mai atent alternative mai convenabile.

Desigur, magazinele cu haine second hand și outlet, alimentate de depozite specializate precum Crematex, au avantaje tot mai consistente în lupta pentru clienți. Nu toate magazinele au șanse reale de a cuceri noi categorii de public, ci doar cele care aplică noul concept de outlet și second hand. Este vorba de magazine de haine sh care investesc în loturi de înaltă calitate, fără a miza exclusiv pe preț. Astfel, nu propun prețuri apropiate de zero, ci prețuri rezonabile pentru produse care arată la fel de bine precum cele din comerțul clasic de fashion. Multe dintre aceste produse nu numai că sunt la modă, dar provin de la branduri premium și de lux, unele având chiar și etichete (fiind de fapt noi).

Traficul în astfel de magazine moderne de haine second hand și outlet este în creștere în România, așa cum se întâmplă chiar și pe piețe europene din țări mai dezvoltate precum Ungaria, Polonia, chiar Austria. Ajută și noile trenduri promovate în media și pe rețele sociale, la care aderă chiar și vedete globale și locale de top. Este nu doar convenabil să cumperi haine second hand, dar eviți risipa de materiale, sprijini mediul înconjurător și acțiunile sustenabile. Așadar, o mulțime de argumente pentru a dezvolta un astfel de business în 2020. Momentul este unul favorabil, pentru că pe piața românească încă există puține astfel de magazine de concept nou, iar loc pe piața este suficient, mai ales că este foarte probabil ca numărul de clienți interesați să fie tot mai mare în anii următori.

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara cu o experienta de peste 21 ani in chirurgia estetica, infiintata in 1996.
https://www.brol.ro