Cluj

Opera Ensemble

Opera Ensemble

Detalii spectacol

Social links
Categorie
Spectacole
Modificat
acum 8 luni si 1 zi
Apartine de
Opera Nationala Romana Cluj
Vizualizari
710

Reprezentari

DataOraLocatie
Duminica 17 septembrie 201718:30

Voteaza & Distribuie

Prezentare spectacol

Spectacol realizat în parteneriat cu Academia de Muzică ,,Gheorghe Dima” Cluj-Napoca, prezentat în cadrul Festivalului Cluj Ensemble

Opera Ensemble este, în esență, o gală de operă care reunește interpreți vocali cu calități deosebite, deja afirmate pe scena Operei Naționale Române Cluj-Napoca, dar și în străinătate și un ansamblu orchestral alcătuit din tineri instrumentiști, majoritatea studenți, sub bagheta dirijorului de renume internațional Gabriel Bebeșelea. Spectacolul face parte din șirul de evenimente organizate în cadrul Festivalului Cluj Ensemble de către Academia de Muzică ,,Gheorghe Dima” – festival care urmărește ca, prin intermediul unor cursuri de măiestrie, module practice, teoretice sau mixte să vină în întâmpinarea complexelor nevoi ale fiecărui muzician în formare.

Nu puteau lipsi, desigur, dintr-un astfel de proiect, spectacole și concerte în care participanții și cei interesați să aibă prilejul de a lua contact pe viu cu fenomenul artistic-muzical, din perspectiva interpretului, a compozitorului, a specialistului muzicolog și nu în ultimul rând, a ascultătorului – avizat sau amator. În acest sens organizatorii festivalului și-au propus acoperirea întregii palete de genuri muzicale pe care Academia de Muzică ,,Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca o oferă, de la tipul clasic de concert la recitaluri camerale, spectacole, workshopuri experimentale, muzică tradițională, jazz și big band. Opera Ensemble aduce pe scena din Piața Unirii lucrări reprezentative ale genului de operă în interpretarea unor soliști care, cu toate că se găsesc în plin proces de afirmare, au la ora actuală o considerabilă experiență artistică. Spectacolul este destinat tututor celor dornici să descopere frumusețea vocii umane, acompaniată de variata paletă timbrală a aparatului orchestral, sub conducerea unui maestru al baghetei!

Filtre spectacol

Tip spectacol: Concert