Cluj

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara cu o experienta de peste 21 ani in chirurgia estetica, infiintata in 1996.
https://www.brol.ro

Noiembrie – luna informării asupra rezistenței la antibiotice

Noiembrie – luna informării asupra rezistenței la antibiotice

Detalii stire

Categorie
Stiri sanatate
Modificat
acum 11 luni si 3 saptamani
Vizualizari
1475

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

În ultimii ani, luna noiembrie a fost dedicate informării asupra pericolelor utilizării incorecte a antibioticelor, și asupra rezistenței la antibiotic. De pe 13 până pe 19 noiembrie, țări din întreaga lume, inclusive România, creează campanii de informare impresionante pentru educarea populației.

Știai că antibioticele nu tratează gripa și răceala? Iată de ce e important să fii informat
În primul rând, este esențial să înțelegem că antibioticele pot lupta doar împotriva infecțiilor bacteriene. Din păcate, există numeroase misconcepții în rândul populației, conform cărora antibioticele pot trata aproape orice, fapt ce duce către o utilizare incorectă și excesivă a lor. Mulți oameni iau antibiotice fără să aibă nevoie de ele, în încercarea de a trata simptomele răcelii sau gripei. Însă cele două afecțiuni sunt cauzate de viruși, astfel că pot fi tratate doar cu medicamente antivirale. În 2016, Centrul pentru Control și Prevenție a Bolilor (CDC) a publicat un studiu care arată că 1 din 3 prescripții pentru antibiotice nu este necesară, în timp ce Organizația Mondială a Sănătății arată că peste 50% dintre antibiotice sunt achiziționate direct din farmacie, fără recomandare din partea medicului.

Rezistența la antibiotice
Consumul irațional de antibiotice poate afecta semnificativ organismul, fiind principala cauză pentru rezistența la antibiotice. Atunci când nu avem nevoie de ele, bacteriile suferă modificări la nivel genetic și devin mai rezistente la medicamentele concepute pentru a le combate. Efectele adverse pot include forme avansate de tuberculoză sau infecții ale sinusurilor, urechilor și plămânilor ce nu mai pot fi tratate.

Organizația Mondială a Sănătății susține că, desi rezistența la antibiotic poate apărea în mod natural în anumite cazuri, utilizarea incorectă și excesivă a antibioticelor accelerează procesul în mod îngrijorător. Bacteriile rezistente se pot răspândi cu ușurință către alți oameni, iar infecțiile cauzate se pot agrava până în punctul în care nu mai există opțiuni de tratament, efectele adverse sunt din ce în ce mai severe, iar nevoile medicale mai scumpe.

Cum poți preveni rezistența la antibiotice?
 • Nu apela la antibiotice pentru a trata răceala sau gripa, acestea pot fi tratate doar cu medicamente antivirale
 • Nu insista ca farmacistul să îți vândă antibiotice fără prescripție, și nu ruga doctorul să le prescrie, dacă acesta consideră că nu ai nevoie de ele;
 • Ia antibioticele prescrise exact așa cum ți-a recomandat medicul. Nu opri tratamentul înainte de termen și nu îl prelungi dacă medicul nu consideră că este nevoie.

Dacă urmezi acești pași simpli, alături de menținerea unui stil de viață sănătos prin care să îți întărești sistemul imunitar, vei lua cea mai bună decizie pentru sănătatea ta. Un plan de asigurare medicală privată îți poate asigura acces gratuit în clinicile private din România pentru servicii medicale de prevenție, inclusiv consultul medical prin care afli dacă ai nevoie sau nu de tratament cu antibiotice.

Însă beneficiile acoperite de asigurarea de sănătate privată nu se opresc la medicina preventivă sau de rutină. Polițele private oferă acces la servicii medicale de prevenție, diagnosticare sau tratament pentru afecțiuni complexe sau intervenții de urgență atât în clinicile private, cât și în cele de stat. Planurile de asigurare internațională de sănătate de la MediHelp International pot acoperi serviciile medicale atât în țară, cât și în străinătate, în limita a 3 milioane de euro.

Printre serviciile acoperite de asigurarea medicală internațională se regăsesc:

 • Spitalizare (inclusiv cazare)
 • Bloc operator
 • ATI (anestezie şi terapie intensivă)/ Reanimare
 • Medici specialişti
 • Investigaţii de laborator, Radiografii şi alte teste de diagnosticare
 • Fizio/Chiro/Osteo
 • Afecţiuni cronice
 • Condiţii congenitale şi ereditare
 • Chirurgie în ambulatoriu
 • Tratament pentru cancer
 • Servicii de transplant
 • Imagistică avansată
 • Maternitate
 • Analize complete și teste de laborator
 • Tratament pentru cancer (spitalizare, chimioterapie și consultații asociate, radioterapie, medicamente și investigații)

Nu uita, antibioticele nu pot trata orice boală, iar consumul irațional reprezintă o amenințare importantă asupra sănătății tale și a celor din jur.

Anunt Diamant Clujeni.com - publicitate online

Clujeni.com - publicitate online by Peter Bahuczki - ofer publicitatea online prin intermediul siteurilor: clujeni.com, timisoreni.ro, bucuresteni.ro, aradeni.ro, roportal.ro, ghid-constructii.ro etc.
https://www.clujeni.com/site/publicitate/