Cluj

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara cu o experienta de peste 21 ani in chirurgia estetica, infiintata in 1996.
https://www.brol.ro

Natura la ea acasă: Cheile Borzești

Natura la ea acasă: Cheile Borzești

Detalii stire

Categorie
Stiri divertisment
Modificat
acum 12 luni si 3 saptamani
Apartine de
Seo 365
Vizualizari
357

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Cheile Borzești, un loc neîmblânzit din inima naturii


Nu mai este o noutate că trăim într-o eră a vitezei și a tehnologiei. În aceste vremuri, în care grijile și stresul par că vor să pună stăpânire pe viețile noastre, câteva clipe petrecute în liniște departe de oraș sunt mai mult decât bine venite. În județul Cluj există numeroase locuri și rezervații naturale care te vor încânta, cu siguranță, datorită peisajelor fantastice pe care ți le oferă. Printre aceste locuri ce merită descoperite se numără și Cheile Borzesti. În continuare, află unde anume se situează acestea și de ce merită să le faci o vizită.

Unde se situează Cheile Borzești?


Impresionând prin frumusețea lor neatinsă de mâna omului, Cheile Borzești se situează în comuna Iara, mai exact între localitățile Buru și Moldovenești. Pentru a ajunge la locația acestora, mergând de la Turda spre Câmpeni, se face dreapta către Cabana Buru. Reține că acest drum nu poate fi parcurs cu mașina. După puțin mers pe jos urmărind firul apei de lângă, vei face cunoștință cu Cheile Borzești. De asemenea, acestea se află în apropiere și de alte atracții de turism Cluj, precum Salina Turda, Cheile Turzii sau Cascada Ciucaș.

De ce să vizitezi Cheile Borzești?


Zona Cheilor Borzești este una deosebit de spectaculoasă, fiind un loc neîmblânzit unde am putea spune că natura e la ea acasă. Defileul nu se află, deocamdată, pe lista celor mai frecventate obiective de turism din Cluj, așadar este locul ideal pentru a scăpa de aglomerație și de a te bucura de liniștea pe care o oferă un asemenea cadru natural și enigmatic.

Defileul este întrerupt de mai multe cascade, care te fac să te oprești în loc pentru câteva momente, pentru a admira, așa cum se cuvine, panorama captivantă. Există două zone în care traseul este împărțit: zona care merge înspre cascadele inferioare (marcaj: punct roșu) și cea care merge spre cascadele superioare (marcaj triunghi roșu).

Cea mai spectaculoasă porțiune din Cheile Borzești este reprezentată de zona cascadelor superioare, aflată la aproximativ 30 de minute de mers. Cascadele sublime, împreună cu întreg peisajul alcătuit din pereți calcaroși, bolovani și păduri de fag în amestec cu gorun, reprezintă unul dintre motivele principale pentru care merită să îți planifici o vizită în zonă în viitorul apropiat.

Deși sunt mai dificil de găsit decât Cheile Turzii, iar traseul este ceva mai solicitant, aerul curat și dorința de a face mișcare și de a descoperi peisaje superbe îi determină pe turiști să se aventureze în acest loc de poveste ascuns în inima Transilvaniei.

Anunt Diamant Euro Instal

Euro Instal Cluj - Euroinstal este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație.
https://euro-instal.ro