Cluj

Anunt Diamant Clujeni.com - publicitate online

Clujeni.com - publicitate online by Peter Bahuczki - ofer publicitatea online prin intermediul siteurilor: clujeni.com, timisoreni.ro, bucuresteni.ro, aradeni.ro, roportal.ro, ghid-constructii.ro etc.
https://www.clujeni.com/site/publicitate/

Munca și activitatea gemologului specialist

Detalii stire

Categorie
Stiri educatie
Modificat
acum 9 luni si 1 saptamana
Vizualizari
1502

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Gemologii sunt de multe feluri și cu multiple specializări dar printre cei mai specializați sunt gemologii diamantari, respectiv gemologii specializați pe diamante și pietre prețioase.

Această muncă specializată este o meserie puțin cunoscută înțtara noastră dar extrem de căutată și apreciată.
Acest lucru se întâmplă datorită faptului că doar gemologul specializat și acreditat poate face o analiză și expertizarea diamantelor și a pietrelor prețioase.

Toate diamantele și pietrele prețioase sunt diferite iar gemologul identifică, evaluează și certifică pietrele prețioase după tipare și standarde internaționale. Munca gemologului se desfășoară în laborator cu instrumente și dotări specifice gemologiei.

Bijutierul

Deseori gemologul este asimilat cu bijutierul un lucru cât se poate de greșit. Gemologul nu este bijutier iar bijutierul nu este gemolog. Munca bijutierului este o artă și un meșteșug, el ocupându-se cu metalele pretioase și eventual cu montarea pietrelor prețioase în bijuterii.

Bijutierul nu evaluează și expertizează pietrele prețioase.

Gemologul
Gemologul se ocupă exclusiv cu pietrele pretioase analizându-le și expertizându-le în condiții de laborator cu instrumente standard de uz gemologic. Expertizările și evaluările pietrelor prețioase se fac în echipă de minim trei gemologi.

Totodată este bine de știut că gemologia este o știință complexă care necesită cunoștiințe de fizică, chimie și matematică precum și abilități practice, atenție la detalii, reflexe precum și pregătire tehnică, teoretică și practică permanentă.

Anunt Diamant Euro Instal

Euro Instal Cluj - Euroinstal este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație.
https://euro-instal.ro