Cluj

Motive pentru a alege faina integrala

Motive pentru a alege faina integrala

Detalii articol

Social links
Categorie
Articole / anunturi mancare si bautura
Modificat
acum 12 luni si 2 saptamani
Vizualizari
681

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Făina integrală ridică nivelul serotoninei din creier, reduce pofta pentru dulciuri și creează starea de bine. Aceasta are un conținut ridicat de nutrienți, asigură o digestie ușoară, stimulează tranzitul intestinal, elimină constipațiile, asigură o digestie ușoară, vitaminizează organismul prin valorificarea depozitelor de vitamina D, elimină toxinele din corp dar în același timp reduc riscul bolilor coronariene și colesterolul sanguin.

Făina integrală conține toate componentele nutritive din boabele cerealelor, implicate în procesele metabolice normale. Pe lângă făina de grâu se mai consumă și cea de orez, secară, orz, porumb, ovăz, mei etc. Ovăzul este foarte bogat în proteine, fibre solubile, acizi grași monosaturați, lipide și calciu. Orezul de asemenea este bogat în principii cu proprietăți alcalinizante și principii nutritive. Toate aceste componente asigură o dantură sănătoasă, un sistem osos puternic și au rolul de reducere a glicemiei în sânge și a colesterolului.

Bobul de cereală integral (grâu, secară, orz, ovăz) are 3 părți componente: înveliș, miez (endosperm) și germene. Germenele conține proteine, minerale, grosimi nesaturate și vitamine din complexul B dar și vitamine E. Acesta este înconjurat de miez, care conține în cea mai mare parte amidon și câteva proteine. Tărâța este exteriorul dur, fibros, care are un conținut ridicat de fibre și acizi esențiali grași dar în același timp protejează sămânța.

Spre deosebire de celelalte, făina integrală, este cea mai bogată în nutrienți, deoarece prin măcinarea grâului și a consumului a ceea ce rezultă în urma măcinării asigură o cantitate de carbohidrați complecși și fibre cu un indice glicemic scăzut.

Deoarece majoritatea suntem obișnuiți să consumăm făina rafinată zi de zi, produsele din făină integrală și produsele realizate din acestea ni se vor părea fade. Dar dacă le vom introduce treptat în alimentația zilnică vei observa beneficiile asupra organismului.

Rolul protector al cerealelor integrale constă în reducerea timpului de tranzit intestinal, reducerea germenilor patogeni și scăderea nivelului glicemiei în cazul diabetului zaharat.