Cluj

Mini REACTOR

Mini REACTOR

Detalii teatru

Adresa
Cluj Napoca, Strada Petofi Sandor, nr. 4
Telefon
0748992729
Web
http://www.reactor-cluj.com
Social links
Categorie
Teatre
Modificat
acum 7 luni si 3 saptamani
Vizualizari
1104

Voteaza & Distribuie

Prezentare teatru

Mini REACTOR Cluj

MiniREACTOR este un teatru independent pentru copii din România care funcționează regulat, cu stagiuni anuale, program lunar și spectacole în fiecare săptămână.

Activează ca platforma dedicată publicului foarte tânăr din cadrul spațiului cultural Reactor de creație și experiment din Cluj. De la înființarea din 2014, MiniREACTOR a produs 10 spectacole de teatru pentru copii, numeroase ateliere și alte evenimente dedicate, și a participat la festivaluri de profil din țară și din străinătate, consolidându-și poziția și câștigând un public tot mai numeros.

Programul cultural urmărit de MiniREACTOR este unul de inovație și experiment în domeniul teatrului pentru copii, un cadru care în România, suferă în general de repetitivitate și arhaizare. Credem că publicul foarte tânăr are nevoie, la fel ca cel adult, de artiști în căutare de noi mijloace de expresie artistică și de povești relevante pentru contextul în care trăim.

MiniREACTOR susține de asemenea accesul la cultură și integrarea socială a copiilor care provin din medii dezavantajate, prin participarea la proiectul Pata-Cluj, cu o serie de activități dedicate copiilor romi care locuiesc în apropierea gropii de gunoi de la Cluj-Napoca, România.

Motto: Cultura, aşa cum este definită şi în Dex, este reprezentată de totalitatea valorilor materiale şi spirituale create de omenire. Aşadar, cultura nu se leagă de cunoştinţe, ci de valori.