Cluj

Masajul talpii piciorului in 9 pasi

Masajul talpii piciorului in 9 pasi

Detalii stire

Categorie
Stiri sanatate
Modificat
acum 5 ani si 1 luna
Vizualizari
1399

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Masajul talpii piciorului este benefic pentru identificarea problemelor de sanatate, dar si ca forma de relaxare. Va vom prezenta 9 pasi care se parcurg in timpul acestui tip de masaj.

Pasul 1 - Se sta cu picioarele in apa calda circa 10-15 minute pentru a dilata porii si pentru a sporii efectele benefice ale masajului

Pasul 2 - Dupa ce talpiile picioarelor au fost sterse in prealabil, se intinde uleiul de masaj sau crema de picioare in functie de preferintele si patologia fiecarui pacient

Pasul 3 - Se intinde crema de la calcai in sus spre genunchi. Este esential ca miscarea de masaj sa se faca in sens centripet adica spre inima.

Pasul 4 - Se tine in causul palmei calcaiul piciorului iar cu cealalta mana se maseaza de la calcai spre gamba.In timpul masajului se folosesc degetul mare, varful degetelor sau palma.

Pasul 5 - Continua sa ti calcaiul intr-o mana, iar cu cealalta se fac miscari de rotatie din articulatia gleznei. Se folosesc miscari cu atentie si usoare, 6 miscari spre stanga si 6 miscari spre dreapta.

Pasul 6 - Acum se maseaza partea anterioara a labii piciorului mai exact arcada plantara. Se incepe de la degete se urca in sus spre fluierul piciorului. Apoi se maseaza talpa piciorului.

Pasul 7 - Mai departe se trage fiecare deget in parte apoi se roteste spre stanga de 3 ori apoi spre dreapta de 3 ori

Pasul 8 - Se maseaza maleola sau oul piciorului in termeni populari. Sunt doua maleole la fiecare picior. Se incepe cu cea interna apoi apoi se continua cu cea externa prin miscari circulare.

Pasul 9 - Faza de incheiere prin miscari de netezire de-a lungul piciorului, de jos in sus.