Cluj

Masajul sportiv, recomandari si efecte pozitive

Masajul sportiv, recomandari si efecte pozitive

Detalii stire

Categorie
Stiri sanatate
Modificat
acum 2 ani si 8 luni
Vizualizari
331

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Masajul sportiv este un tip special de masaj, indicat sportivilor. Se realizeaza pe zone precise si specifice ale corpului uman.

Se accentueaza faptul ca scopul masajului sportiv este de a spori capacitatea de a obtine performante in diferite ramuri sportive: atletism, fotbal, baschet, volei, polo, culturism, aruncarea cu ciocanul, box, etc. Prin urmare, acest tip de masaj joaca un rol absolut necesar in pregatirea sportivilor dar si in recuperarea postraumatica. De asemenea, masajul sportiv se recomanda si in recuperarea sportivilor dupa efort constant si prelungit.

Masaj-ul sportiv este considerat un instrument complementar si necesar alaturi de alte activitati importante de antrenament si formare fizica: stretching, dieta, hidratare etc.

De fapt, in ciuda faptului ca acest tip de masaj este o metoda excelenta pentru ameliorarea oboselii si de a readuce corpul uman inapoi la abilitatile de lucru, masajul sportiv este bine sa fie combinat cu tratamente de incalzire si intindere musculara, cu o stimulare a circulatiei, care s-a dovedit a fi de asemenea eficienta.

Masajul sportive este recomandat pentru efectele sale asupra mentalului. Prin cresterea nivelului de hormoni: serotonina, endorfina, oxitocina, masajul sportiv are efect pozitiv asupra starii fizice ale sportivilor, o imbunatatire a starii generale. De asemenea masajul relaxeaza sportivii tensionati si nervosi si stimuleaza pe cei tristi sau care sunt prea relaxati.

Scopurile masajului sportiv sunt multiple. Unul din principalele scopuri ale masajului sportiv este de a creste capacitatea de obtine performante ale sportivului si de a-l pregati pentru un antrenament corect si sigur. Astfel, prin tehnici speciale si adecvate, este posibila reducerea drastica a posibilitatilor de a suferi traume in timpul activitatiilor fizice specifice. Per ansamblu, masajul sportiv are unrol crucial in dezvoltarea si pregatirea atat a sportivului cat si a intregului sistem sportiv.

De ce este masajul sportiv recomandat inainte de orice competitie sau concurs sportiv?

Masajul sportiv are rolul de incalzire, deoarece miscarea genereaza caldura; caldura mareste temperatura pielii si a muschilor. Masajul sportiv excita functia musculara prin cresterea capacitatii de actiune si punere in functiune a reflexelor. Cu alte cuvinte, muschii sunt pusi intr-o stare de receptivitate. Ei vor fi pregatiti sa se angajeze cu cea mai mare forta si viteza, iar mobilitatea articulatiilor va fi si ea imbunatatita.