Cluj

Anunt Diamant Euro Instal

Euro Instal Cluj - Euroinstal este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație.
https://euro-instal.ro

Masajul picioarelor

Masajul picioarelor

Detalii stire

Categorie
Stiri sanatate
Modificat
acum 6 ani si 3 luni
Vizualizari
1144

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Masajul simtit la nivelul muschilor fesieri si a partii din spate a picioarelor si coapselor are efecte benefice locale si generale. Este o zona vasta, bogata in terminatii nervoase pentru durere dar si pentru placere. In plus este locul unde intalnim nervul sciatic cel mai lung nerv din organismul uman.

Pentru ca avem de a face cu o zona cu grupe musculare mari putem face un masaj cu o oarecare forta si presiune in scopul de a avea o detensionare urmata de o relaxare a zonei in cauza. De asemenea putem efectua miscari usoare, fine pentru un efect mai mult decat de relaxare, de intrare intr-o stare meditativa.

La nivelul piciorului avem mai multe zone de masat

Incepem de sus in jos. Zona fesiera adaposteste unul din cei mai mari muschi ai corpului: muschiul gluteus maximus. La barbati acesta este mai robust si beneficiaza din plin de pe urma masajului facut cu fermitate. Se pot folosi tehnici de framantare, tapotament, loviri cu causul palmei sau cu partea cubitala a pumnului. Pot fi folosite chiar si cotul impreuna cu antebratul ca in cazul masajului lomi lomi.

Mergem mai jos si intalnim muschii coapsei. Este o zona bogata in receptori ai placerii, cu alte cuvinte atingerile fine au un efect pe masura.

Urmeaza genunchii sau mai exact zona poplitee adica aria din spatele genunchilor. De preferabil de a nu se insista prea mult aici, mai ales cand exista o vascularizatie vizibila asociata cu fragilitate capilara.

Mergem mai departe pana ajungem la muschii gambei numiti gastrocnemieni. Zona este mai mica ca suprafata in comparatie cu zona fesiera. Dar acest lucru totusi nu ne impiedica sa facem un masaj de buna calitate.
Zona fiind bine reliefata si usor accesibila se pot face manevre ferme de framantare urmate de miscari vibratile.

In final pot sa va asigur ca masajul picioarelor are un ecou favorabil si placut asupra intregului organism.
Te invit sa simti masajul picioarelor de la miscari de framantare la miscari fine, de vibratie.

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara cu o experienta de peste 21 ani in chirurgia estetica, infiintata in 1996.
https://www.brol.ro