Cluj

Anunt Diamant Produse Curatenie

Produse Curatenie Arad - firma PFS Cleaning comercializeaza produse de curatenie in Arad pentru casa, birou si masina (solutii de spalat parchetul, solutii de spalat gresia, solutii de spalat faianta, solutii pentru plastic, solutii pentru masina).
https://produsecuratat.ro

Lucruri nestiute despre muzica - Afla care este cel mai vechi cantec, dar si cel mai vechi instrument

Lucruri nestiute despre muzica - Afla care este cel mai vechi cantec, dar si cel mai vechi instrument

Detalii articol

Categorie
Articole arta / cultura
Modificat
acum 3 ani si 2 luni
Vizualizari
926

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Muzica a facut intotdeauna parte din viata oamenilor. A fost o pasiune pentru multi si de aceea exista astazi numeroase genuri. Va puteti imagina o lume fara muzica? Pe multi oameni ii ajuta in activitatile lor, indiferent de natura acestora. Nu numai ca aduce culoare, dar ofera si energie in tot ceea ce trebuie sa realizeze. Altii folosesc muzica ca o modalitate de a-si relaxa mintea de stresul cotidian.

Lucruri nestiute despre muzica

Cum a aparut chitara?

Cand auziti cuvantul Fender, gandul va zboara instantaneu la instrumentele muzicale, in special la o chitara. Cine este totusi fondatorul acestui instrument mult iubit? Leo Fender! Inainte de a va comanda chitara electrica de la McMusic, trebuie sa aflati cateva fapte interesante despre acesta. Pe vremuri, Fender a inceput sa lucreze la un service de reparatii. Acesta repara diferite tipuri de aparaturi, cum ar fi aparatele de radio, amplificatoarele audio de acasa, fonografele si multe altele. La inceputul anilor 1940, Fender a inceput sa fabrice diferite tipuri de instrumente, iar mai tarziu a lansat prima chitara electrica produsa in serie, Telecaster, in 1950.

Concert subacvatic

La 10 octombrie 2006, cantareata britanica Katie Malua a fost primul si singurul detinator de discuri care a sustinut un concert la 303 metri sub apa. Katie si trupa ei au cantat la Statoil's Troll de pe coasta Bergen, Norvegia. Ea a sustinut doua concerte de 30 de minute pentru un public de muncitori. Acesti lucratori ai platformei petroliere sunt cei care au castigat biletul la spectacol.

Flaut osos vechi de 35.000 de ani


Flautul osos de vultur, vechi de 35.000 de ani, descoperit intr-o pestera europeana este cel mai probabil cel mai vechi instrument din lume. Piesele au fost gasite in 2008 intr-o pestera din epoca de piatra din partea de sud a Germaniei. S-a spus ca flautul are cinci gauri de degete si un mustiuc in forma de V. Flautul a fost realizat din osul natural al aripii unui vultur. Descoperitorii au afirmat ca muzica ar fi putut face deja parte din viata noastra de atunci. A fost una dintre realizarile culturale care a oferit un avantaj fata de generatia existenta acum.

Cel mai vechi cantec din lume

Hurrian Hymn No. 6 este cea mai veche melodie din lume, care a fost cantata acum aproximativ 3.400 de ani, despre care se spune ca a fost inchinata unei vechi zeite, Nikkal. A fost compusa in jurul secolului al XIV-lea i.H. de catre hurrieni. Aceasta melodie a fost gasita in tablitele de lut si a fost excavat in jurul anilor 1950 din orasul ruinelor din Siria numit Ugarit.

Tu stiai aceste lucruri despre muzica?

Sursa foto: Shutterstock.com

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara cu o experienta de peste 21 ani in chirurgia estetica, infiintata in 1996.
https://www.brol.ro