Cluj

Anunt Diamant Produse Curatenie

Produse Curatenie Arad - firma PFS Cleaning comercializeaza produse de curatenie in Arad pentru casa, birou si masina (solutii de spalat parchetul, solutii de spalat gresia, solutii de spalat faianta, solutii pentru plastic, solutii pentru masina).
https://produsecuratat.ro

Liliacul

Liliacul

Detalii spectacol

Telefon
0264597175
Social links
Categorie
Spectacole
Modificat
acum 1 luna si 1 saptamana
Apartine de
Opera Nationala Romana
Vizualizari
1869

Reprezentari

DataOraLocatie
Sambata 30 decembrie 202318:00
Duminica 31 decembrie 202318:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare spectacol

Liliacul de Johann Strauss II


Operetă în trei acte pe un libret german de Karl Haffner și Richard Genée - Spectacol interpretat în limba română

Vârsta recomandată: 10+

După șarmanta coordonare muzicală realizată de însuși compozitorul J. Strauss a premierei absolute din 5 aprilie 1874, opereta „Liliacul” a continuat să emane umor și o inegalabilă joie de vivre cu ocazia fiecărei noi reprezentații. Gustav Mahler, compozitorul și dirijorul de renume care a dirijat „Die Fledermaus” la Hamburg, cu ocazia celei de-a 20-a sa aniversare, în 1894, a adus la rândul său distincție și complimente valsurilor lui Strauss, referindu-se la „unicitatea și inventivitatea lor încântătoare”. Farmecul compozitorului vienez s-a resimțit și asupra compozitorului Johannes Brahms, despre care se spune că nu a ratat nici o reprezentație a operetei, iar Jules Massenet considera că „Brahms reprezintă spiritul Vienei, însă Strauss parfumul său”.

Pășind în povestea operetei, somptuosul bal mascat prinde viață, luminând curtea prințului rus și reprezentând cadrul perfect pentru intersecția picantă a personajelor sub diversele lor deghizări: bogatul cuplu burghez cu probleme în căsnicie, servitoarea soției și sora ei pretențioasă, un temnicer sfătos și vertical. Cu toții pornesc într-o călătorie plină de umor și simboluri, începută în salonul de dans și încheiată la închisoare, care prilejuiește felurite oportunități pentru farse și umor, dar și pentru emoții sincere și o perspectivă surprinzător de realistă asupra vieții, presărată cu râsete și șampanie din abundență.

„Liliacul” este, fără îndoială, cel mai îndrăgit, strălucitor și așteptat spectacol ce anunță Revelionul fiecărui an. Creația lui J. Strauss fiul este savurată precum o tradiție lirică a Anului Nou de decenii, în teatre de operă din întreaga lume, revenind mereu cu aceeași veselie, atmosferă electrizantă și plină de haz, într-un spectacol încântător, de neuitat!

Filtre spectacol

Perioada: Luna viitoare
Tip spectacol: Opera

Anunt Diamant Euro Instal

Euro Instal Cluj - Euroinstal este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație.
https://euro-instal.ro