Cluj

Leier

Leier

Detalii firma

Adresa
Cluj Napoca, Strada Horea, nr. 6
Telefon
0264433788, 0264530540
Fax
0264530540
Web
http://www.leier.ro
Categorie
Firme materiale de constructii
Modificat
acum 2 luni si 2 saptamani
Vizualizari
745

Voteaza & Distribuie

Prezentare firma

Leier Cluj Napoca

In 1965, fondatorul firmei, Michael Leier a pus piatra de temelie a intreprinderii familiare, care se angajeaza si in zilele noastre cu succes pe piata internationala si care urmeaza mai departe un curs de expansiune.
La inceput Michael Leier s-a axat pe dezvoltarea intreprinderii in Austria. Deschiderea unui magazine Spar-Markt in Horitschon a fost urmata in 1970 de infiintarea – tot in aceeasi localitate – a unei fabrici de materiale de constructii din beton, iar dupa aceasta inca a unei fabrici in Frauenkirchen. Intr-o bransa in care pretul produsului este mic, iar costurile transportului relativ mari, distanta de transport este foarte redusa. In aceste conditii, in locatiile langa o granita moarta – cum a fost pe vremea respectiva cortina de fier – exista doar o piata injumatatita, care pe langa acest fapt arata deja semne de saturatie.
Pasul catre est a fost o consecventa logica, iar in anul 1985 – asadar cu mult inaintea ridicarii cortinei de fier – a urmat o investitie Green-Field in Gönyü, la Györ intr-o fabrica de betoane.
In 1988, tot inaintea ridicarii cortinei de fier a urmat construirea unei fabrici in orasul Malbork din nordul Poloniei, la 1100 km distanta fata de sediul central din Horitschon.
In anii ‘90 a continuat expansiunea firmei, completandu-se cu domenii noi (salon auto, fabricarea de caramida ceramica, imobiliare).
In 2004 a urmat intrarea firmei pe piata din Slovacia, in 2005 s-a construit prima fabrica de elemente din beton din Romania, iar in 2006 s-a deschis fabrica de caramida ceramica din Croatia.
Momentan grupul de firme Leier este reprezentat prin mai mult de 30 de locatii operative in Austria, Ungaria, Polonia, Slovacia, Romania si Croatia.
Principalul domeniu de activitate este industria betonului si a prefabricatelor, cat si industria caramizii ceramice. Printre celelalte activitati ale firmei se numara comercializarea automobilelor in sase locatii, managementul unui hotel, industria de prelucrare a metalului, productia de forme si de produse pentru gradinarit (pamant special pentru flori, scoarta de copac), domeniul imobiliar si un Supermarket Spar.
In ceea ce priveste productia materialelor de constructii, firma se poate lauda cu o gama larga de produse: beton, diferite produse din beton, sisteme de cosuri de fum, tigle de beton, caramida ceramica, elemente de fatada, sisteme de pavaj, elemente de amenajare pentru gradina, sisteme de canalizare (tuburi, puturi, mici statii de epurare, separatoare de ulei), produse pentru infrastructura, borduri stradale, alte produse specifice, cum ar fi elementele prefabicate din beton (fasii cu goluri, pereti sandwich, plansee, scari, panouri pentru garaj, elemente de pista pentru role in parcuri de joaca).

Filtre firma

Materiale de constructii: Acoperisuri - tigla, Caramizi/boltari