Cluj

Lecturi în Atelier: Adrian G. Romila - lansare de carte

Lecturi în Atelier - Adrian G. Romila

Detalii lansare de carte

Telefon
0264450655
Social links
Categorie
Lansari de carte
Modificat
acum 2 ani si 10 luni
Apartine de
Atelier Cafe
Vizualizari
1411

Reprezentari

DataOraLocatie
Sambata 28 ianuarie 201717:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare lansare de carte

Lecturi în Atelier - Adrian G. Romila - Lansare de carte - Intrarea liberă

Doctor în antropologie și folclor, Adrian G. Romila e unul dintre cei mai originali și mai provocatori prozatori din ultimii 6-7 ani. Absolvent al literelor ieșene, autorul debutează în proză - în urmă cu 5 ani - cu romanul „În drum spre sud. Roman de aventură” (Editura Brumar) pentru care primește premiul Uniunii Scriitorilor din Iași. Selecții din acest volum apar în „Anthology of Contemporary Prose from Iași”, (FILIT, 2013).
Premiul pentru debut l-a primit însă (tot din partea USR-ului ieșean) în 2009 când publica la Editura TImpul din Iași volumul „Imaginea Raiului în cultura populară. Eseu de antropologie”.
În 2010, scriitorul (născut în ’74 la Piatra-Neamț) le propune cititorilor o colecție de eseuri literare: „De-a dragostea și drumul. Stații de lectură” (Editura Eikon, Cluj-Napoca). Nu după mult timp, Editura TracusArte îi tipărește prima colecție de proză scurtă intitulată „Radio în zăpadă” (2014).
După doar un an, scriitorul se întoarce la forma literară a debutului, publicând un nou eseu: „Pirați și corăbii. Incursiune într-un posibil imaginar al mării” (Editura Cartea Românească). Publică frecvent eseuri, povestiri și cronici literare în reviste „pe hârtie”, cum îi place să spună, dar și pe internet.
În prezent, între altele, Adrian G. Romila este și redactor la trimestrialul nemțean „Conta”.

Filtre lansare de carte

Perioada: Saptamana curenta, Luna curenta