Cluj

Anunt Diamant Euroinstal - Strada Bucuresti

Euro Instal Cluj - Euroinstal este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație.

Lacul lebedelor

Lacul lebedelor

Detalii spectacol

Telefon
0264597175
Social links
Categorie
Spectacole
Modificat
acum 5 luni si 2 saptamani
Apartine de
Opera Nationala Romana
Vizualizari
1724

Reprezentari

DataOraLocatie
Duminica 18 iunie 202318:30

Voteaza & Distribuie

Prezentare spectacol

Lacul lebedelor


Balet în patru acte pe un libret de Vladimir Beghicev și Vasili Geltzer

În ciuda temerilor contemporanilor că predilecția pentru balet a compozitorului rus Piotr Ilici Ceaikovski (1840 – 1893) avea să îi afecteze considerabil reputația de simfonist, tocmai talentul simfonic a constituit principala resursă a compozitorului în promovarea genului, odată cu transformarea muzicii din simplu suport al parcursului coregrafic într-o componentă expresivă de mare importanță în transmiterea mesajului artistic.

Se spune despre unele întâlniri că sunt scrise în stele – așa se crede și despre cea dintre compozitorul Piotr Ilici Ceaikovski (1840-1893) cu Marius Petipa – dansatorul și coregraful francez de renume mondial, care a condus pentru câteva decenii compania de balet a Teatrului Mariinski – și Lev Ivanov – asistentul acestuia. Momentul istoric al intersecției celor trei s-a materializat în magia a trei capodopere ce aveau să devină legendare: Lacul lebedelor, Frumoasa din pădurea adormită și Spărgătorul de nuci.

Primul dintre balete, Lacul lebedelor, unul dintre cele mai îndrăgite și apreciate titluri ale tuturor timpurilor, avea să marcheze numele compozitorului rus pentru totdeauna, conferind școlii de balet ruse grația artei coregrafice.

Clasica poveste a baletului, inspirată dintr-o veche și fascinantă legendă rusă, ce o urmează pe delicata prințesă Odette, blestemată de un geniu malefic să se transforme în lebădă și fermecătorul prinț Siegfried, a cărui iubire sinceră reușește să spulbere vraja, a traversat generații, timp și spațiu, regăsindu-se azi în repertoriul tuturor marilor teatre ale lumii. simbol al purității și feminității.

Premiera actualei montări a avut loc pe scena lirică de la Cluj în luna februarie 2016, aducând în fața publicului decoruri impresionante, realizate de unii dintre cei mai apreciați artizani chinezi, cu ocazia turneului susținut de Ansamblul de balet al Operei Naționale Române din Cluj-Napoca în China, în lunile septembrie-octombrie 2015. Același spectacol a fost prezentat de artiștii Operei clujene, în premieră națională, într-un eveniment excepțional, pe o scenă special amenajată pe Lacul Chios al Parcului Central din Cluj-Napoca, unde glisarea lebedelor a prins un contur cu adevărat magic.

Filtre spectacol

Perioada: Astazi, Saptamana curenta, Luna curenta
Tip spectacol: Balet

Anunt Diamant Produse Curatenie

Produse Curatenie Arad - firma PFS Cleaning comercializeaza produse de curatenie in Arad pentru casa, birou si masina (solutii de spalat parchetul, solutii de spalat gresia, solutii de spalat faianta, solutii pentru plastic, solutii pentru masina).
https://produsecuratat.ro