Cluj

Anunt Diamant Produse Curatenie

Produse Curatenie Arad - firma PFS Cleaning comercializeaza produse de curatenie in Arad pentru casa, birou si masina (solutii de spalat parchetul, solutii de spalat gresia, solutii de spalat faianta, solutii pentru plastic, solutii pentru masina).
https://produsecuratat.ro

Istoria aromaterapiei in masaj

Istoria aromaterapiei in masaj

Detalii stire

Categorie
Stiri diverse
Modificat
acum 9 luni si 1 saptamana
Vizualizari
1300

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Aromaterapia a fost practicata de secole in diferite culturi. Istoria aromaterapiei are multe in comun cu istoria masaj-ului. Spun aceasta pentru ca si masajul a fost practicata de secole la popoarele din antichitate: Mesopotamia, Egiptul antic, Imperiul Roman, Grecia antica, popoarele asiatice, India etc.

Cele mai vechi descoperiri dateaza cu aproximativ 60.000 de ani B.C. in regiunea Mesopotamia.

In anul 1973 s-au descoperit pe teritoriul actual al Siriei, tablete din lut. Ele aveau inscriptionate in detaliu remedii din plante. Aceste remedii erau formulate si prescrise in scopul de a vindeca bolile folosind ace de pin, fenicul si galbanum.

Dar cred ca va intrebati ce este galbanum? Galbanum este o planta rasinoasa originara din Asia Mica, Africa de Nord, Iran avand numele latin Ferula galbaniflua L., familia Umbelliferae (Apiaceae). Planta aduce cu feniculul sau cu angelica cu care au in comun mirosul specific. I se mai spune Ferula. Din planta se extrage uleiul esential, galbanum utilizat atat in scopuri medicale cat si pentru aromatizarea produselor alimentare: carne, produse de panificatie, produse de cofetarie, bauturi, sosuri.

In anul 1979, in ceea ce este acum Irakul, arheologii au dezgropat un mormant care continea ramasitele omului Neanderthal. Graunciuoare de polen de la 8 specii de plante cu documentatie precisa a proprietatilor medicinale au fost gasite in mormant. Toate acestea sugereaza faptul ca utilizarea plantele dateaza din timpuri preistorice.

Anunt Diamant Clujeni.com - publicitate online

Clujeni.com - publicitate online by Peter Bahuczki - ofer publicitatea online prin intermediul siteurilor: clujeni.com, timisoreni.ro, bucuresteni.ro, aradeni.ro, roportal.ro, ghid-constructii.ro etc.
https://www.clujeni.com/site/publicitate/