Cluj

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara cu o experienta de peste 21 ani in chirurgia estetica, infiintata in 1996.
https://www.brol.ro

Înlocuirea uşilor: 4 aspecte de care trebuie să ţii cont

Înlocuirea uşilor: 4 aspecte de care trebuie să ţii cont

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 2 ani si 6 luni
Apartine de
DWF
Vizualizari
461

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Uşile unei case au întrebuinţare multiplă. Principala lor utilitate este de a asigura un spaţiu de trecere dintr-o cameră în alta. În special pentru accesul din exterior acestea capătă şi o caracteristică importantă în ceea ce priveşte siguranţa. În funcţie de materialul din care sunt confecţionate şi de condiţiile de exploatare, acestea se pot deteriora în timp. În plus, proiectele de renovare includ înlocuirea uşilor din raţiuni practice şi decorative. Iată câteva aspecte de care trebuie să ţii cont în alegerea uşilor pentru casa ta:

Semnele înlocuirii

Cea mai comună cauză a deteriorării uşilor este uzura. Spaţiile de trecere sunt expuse loviturilor accidentale, aşadar încă un motiv de degradare. Lemnul, metalul şi plasticul se comportă diferit în timp şi au reacţii specifice. Dacă intervii de la primele semne de funcţionare deficientă este posibil să nu ai de înlocuit întreaga uşă, ci doar anumite elemente cum ar fi încuietorile. Lemnul natural lucrează în timp şi se poate dilata sau contracta în funcţie de temperatură şi umiditate. Uşile metalice se caracterizează prin rezistenţă sporită, însă necesită aplicarea unor soluţii de întreţinere periodic. Atunci când reglajele şi intervenţiile pentru micile reparaţii se înteţesc este momentul să iei în calcul înlocuirea uşilor. Altfel rişti ca toate aceste costuri dese să depăşească în scurt timp valoarea unui produs nou.

Modelul potrivit

Nu este obligatoriu să înlocuieşti o uşă veche cu una identică. În materie de tehnologie şi design lucrurile evoluează constant. Ţine cont de noul aspect pe care doreşti să-l creezi pentru casa ta şi integrează noile uşi în acest ansamblu. Totul porneşte de la modelele deja existente. Dacă în casa ta au fost instalate la un moment dat uşi din lemn de cea mai bună calitate, care au căpătat o anumită uzură în timp, proiectul recondiţionării merită încercat. Ai fi surprins să vezi ce material nobil se găseşte sub câteva straturi de vopsea aplicate în timp. În schimb, dacă demontezi uşi vechi din furnir degradat, alege o variantă modernă, estetică şi uşor de întreţinut. Ia în calcul calea de acces în casă şi dintr-o cameră în alta, pentru ca deschiderea uşii să nu provoace nici un fel de disconfort.

Importanţa tocurilor

Pentru durabilitatea proiectului este esenţial ca uşa să fie bine ancorată în pereţi. Această parte o asigură tocul din cele trei laturi superioare. Cu cât este mai bine fixat, cu atât te vei bucura mai mult timp de buna funcţionare a uşii. Partea cea mai bună este că poţi folosi structurile vechi de tocuri de uşă pentru modele noi. Trebuie doar să respecţi dimensiunile precedente. În plus, tocul poate fi placat în materiale noi pentru a respecta configuraţia dorită. Există anumite spaţii de trecere pentru care poţi renunţa la uşa propriu-zisă. În acest caz, păstrarea tocurilor îmbrăcate în lemn creează un efect vizual remarcabil.

Cu sau fără praguri

Atunci când alegi un set de uşi trebuie să iei în calcul şi eventuala prezenţă a pragurilor. Pentru uşa de la intrare, acestea au o importanţă bine stabilită din punct de vedere al siguranţei, al antifonării şi al conservării energiei termice, ţinând cont de faptul că uşile şi ferestrele reprezintă locuri prin care se pierde o cantitate importantă de căldură. În schimb, uşile de interior tind să treacă peste acest aspect. Prezenţa pragurilor poate crea accidente casnice, în special pentru copiii mici. De asemenea, dacă ai lăsat curăţenia de zi cu zi în sarcina unui aspirator robot, acesta poate întâmpina dificultăţi la trecerea dintr-o cameră în alta.

Instalarea de uşi noi este un proiect pe care ţi-l asumi la construirea sau renovarea casei tale. Alege produse de calitate pentru a beneficia de toate avantajele unor sisteme eficiente şi sigure. Nu uita că uşile sunt şi elemente importante de decor, care pot adăuga valoare proprietăţii tale.

Sursa foto: favi.ro/produse/p/usi-glisante-in-caseta-monstera-90?v=3096745

Anunt Diamant Clujeni.com - publicitate online

Clujeni.com - publicitate online by Peter Bahuczki - ofer publicitatea online prin intermediul siteurilor: clujeni.com, timisoreni.ro, bucuresteni.ro, aradeni.ro, roportal.ro, ghid-constructii.ro etc.
https://www.clujeni.com/site/publicitate/