Cluj

Anunt Diamant Euroinstal - Strada Bucuresti

Euro Instal Cluj - Euroinstal este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație.
https://euro-instal.ro

Îngrijirea pielii delicate a bebelușului: cele mai bune produse și practici

Îngrijirea pielii delicate a bebelușului: cele mai bune produse și practici

Detalii

Categorie
Stil de viata
Modificat
acum 2 luni si 6 zile
Vizualizari
499

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Pielea delicată a bebelușilor necesită o îngrijire specială și este important ca părinții să fie conștienți de acest aspect. Află care sunt caracteristicile specifice ale pielii micuților și cum să alegi produsele de baie ideale pentru ei, cum să hidratezi corect pielea celui mic și ce ingrediente cosmetice ar trebui să eviți!

Caracteristicile pielii bebelușilor


Pielea bebelușilor față de cea a adulților este ca o pânză fină față de o țesătură robustă. Ea este mult mai subțire și mai delicată, într-un constant proces de dezvoltare și adaptare la mediul înconjurător. Acesta este motivul pentru care pielea bebelușilor este atât de sensibilă la iritații, uscăciune și alte probleme ale pielii. Mai mult decât atât, pielea bebelușilor produce mai puțin sebum, un ulei natural care ajută la protejarea și hidratarea pielii, comparativ cu pielea adulților, ceea ce înseamnă că pielea lor se poate usca mai ușor [1].

Funcția de barieră a pielii este mai puțin dezvoltată la nou-născuți, ceea ce înseamnă că pielea lor este mai puțin capabilă să țină la distanță bacteriile și alte substanțe potențial dăunătoare. De asemenea, pigmentarea pielii bebelușilor este diferită față de cea a adulților. Bebelușii nu au aceeași cantitate de melanină, pigmentul care dă culoare pielii și o protejează de radiațiile ultraviolete. Acest lucru înseamnă că pielea lor este mai susceptibilă la arsurile solare [2].

Cum alegi produsele de baie pentru bebeluși?


Primul pas în alegerea de produse de îngrijire pentru bebeluși este verificarea ingredientelor. Este esențial să te asiguri că produsele pe care le folosești nu conțin substanțe chimice nocive, parabeni, coloranți artificiali sau parfumuri sintetice. Produsele organice, naturale sunt întotdeauna o opțiune mai bună pentru îngrijirea pielii bebelușilor, întrucât acestea sunt lipsite de substanțe chimice potențial periculoase. De asemenea, produsele din categoria dermatocosmeticelor sunt superioare calitativ celor disponibile în supermarketuri, având formule testate și aprobate de medici dermatologi.

Înainte de a utiliza un produs de baie pe întregul corp al bebelușului, este recomandat să testezi produsul pe o mică porțiune de piele. Dacă nu există nicio reacție alergică sau iritație în următoarele 24 de ore, produsul poate fi considerat sigur pentru utilizare. Acest pas este esențial pentru prevenirea reacțiilor alergice.

Un alt aspect important de luat în considerare este pH-ul produselor. Pielea bebelușilor are un pH diferit de cel al adulților, așa că este important să alegi produse cu un pH neutru sau aproape de neutru. Acest lucru ajută la menținerea echilibrului natural al pielii și la prevenirea iritațiilor [3].

Nu toți bebelușii au același tip de piele. Unii pot avea pielea mai sensibilă, în timp ce alții pot avea pielea mai uscată. Așadar, este esențial să alegi produsele de baie și în funcție de nevoile specifice ale pielii bebelușului tău. Spre exemplu, un gel de baie hidratant poate fi mai potrivit pentru un bebeluș cu pielea uscată, în timp ce o loțiune hipoalergenică poate fi mai bună pentru unul cu pielea sensibilă.

Cum hidratezi corect pielea bebelușului?


Hidratarea corectă a pielii bebelușului este esențială pentru menținerea sănătății și confortului acestuia. În primul rând, alegerea produsului potrivit de hidratare este crucială. Pielea bebelușilor este extrem de delicată și sensibilă, astfel încât produsele folosite ar trebui să fie fără parfumuri, coloranți sau conservanți chimici. În acest sens, sunt recomandate cremele, loțiunile sau uleiurile speciale pentru bebeluși, care sunt formulate pentru a proteja și a hidrata pielea sensibilă.

În al doilea rând, tehnica de aplicare a produsului este la fel de importantă. Hidratarea corectă a pielii bebelușului nu implică doar alegerea produsului potrivit, ci și modul în care acesta este aplicat. Este recomandat să aplici produsul imediat după baie, pe pielea încă umedă, pentru a „sigila” umiditatea în piele. Masajul delicat ajută la absorbția produsului și la relaxarea bebelușului.

Frecvența hidratării este un alt aspect important. Pielea bebelușilor se usucă mai repede decât pielea adulților, deci este important să aplici produsul de hidratare de cel puțin două ori pe zi sau ori de câte ori pielea pare uscată sau iritată.

Potrivit Asociației Americane de Pediatrie, aproximativ 20% dintre bebeluși suferă de dermatită atopică (eczemă), o afecțiune a pielii care poate fi ameliorată prin hidratare corespunzătoare. De asemenea, s-a constatat că hidratarea regulată a pielii bebelușilor poate reduce riscul de dezvoltare a eczemei cu până la 50% [4].
În concluzie, îngrijirea corectă a pielii delicate a bebelușului necesită atenție și produse de calitate. Pielea bebelușilor are caracteristici speciale și are nevoie de produse de baie adecvate și hidratare corespunzătoare.

Discută cu medicul pediatru - îți poate oferi recomandări personalizate, potrivite copilului tău!

Surse:
1. “How to Care for Your Baby’s Skin, Hair, and Nails.” aad.org, aad.org/public/everyday-care/skin-care-basics/care/baby-care-skin-hair-nails, accesat la 8.11.2023;
2. Jeanie Lerche Davis. “Baby Skin Care: Tips for Your Newborn.” WebMD, WebMD, 8 Aug. 2008, webmd.com/parenting/baby/skin-care-tips, accesat la 8.11.2023;
3. “Newborn Skin 101.” hopkinsmedicine.org, hopkinsmedicine.org/health/wellness-and-prevention/newborn-skin-101, accesat la 8.11.2023;
4. Trevino, Julian, et al. “Neonatal Skin.” American Academy of Pediatrics, 22 June 2016, publications.aap.org/pediatriccare/book/348/chapter-abstract/5767006/Neonatal-Skin?redirectedFrom=fulltext, doi.org/10.9954/GB095, accesat la 8.11.2023.

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara cu o experienta de peste 21 ani in chirurgia estetica, infiintata in 1996.
https://www.brol.ro