Cluj

Histrioniada liceenilor

Histrioniada liceenilor

Detalii eveniment

Categorie
Evenimente sociale
Modificat
acum 6 ani si 2 luni
Vizualizari
1133

Reprezentari

DataOraLocatie
Luni 7 septembrie 2015 - Vineri 11 septembrie 2015

Voteaza & Distribuie

Prezentare eveniment

Histrioniada liceenilor

Festivalul Elevilor – Histrioniada Liceenilor: aducem elevii din toată ţara în Capitala Europeană a Tineretului
Începând cu 7 septembrie, elevii din toată ţara vor avea din nou ocazia să își afirme potenţialul și să își etaleze talentul la cea de-a 13-a ediţie a consacratului festival de teatru și cinematografie, Histrioniada Liceenilor, organizat de Consiliul Judeţean al Elevilor Cluj.
Timp de 11 ani, Histrioniada a fost un eveniment dedicat exclusiv teatrului, iar începând cu anul trecut, festivalul s-a orientat și spre un alt domeniu: cinematografia. Tot în cadrul ediţiei din anul 2014, organizatorii au reușit să transforme Histrioniada într-un eveniment de interes naţional pentru elevii români.
“Scopul acestui eveniment este de a aduce în orașul nostru cât mai mulţi elevi din diferite colțuri ale țării cu pasiuni comune și de a-i uni printr-o competiție ce le va testa ambiția, talentul și spiritul de echipă. Prin acest proiect dorim în primul rând să oferim tinerilor actori și regizori șansa de a-și dezvolta aptitudinile într-un mediu competitiv, sub îndrumarea unor coordonatori cu experienţă în branșă. Totodată urmărim să atragem cât mai mult atenţia liceenilor spre arte și să le încurajăm participarea la activităţi extracuriculare, promovând în același timp Clujul în postura de Capitală Europeană a Tineretului 2015.” spun reprezentanţii elevilor clujeni.
Pe parcursul celor 5 zile de activitate se vor desfășura diferite workshop-uri tematice, concerte în locaţii frecventate de tinerii clujeni și concursuri în domeniile cinematografiei și teatrului, cu intrarea liberă, la care pe lângă echipele concurente formate din liceeni și public vor participa personalităţi însemnate ale acestor ramuri artistice, atât ca juraţi cât și ca mentori.