Cluj

Gazduirea VPS poate fi ceea ce ai nevoie pentru ca site-ul tau sa vanda mai mult!

Gazduirea VPS poate fi ceea ce ai nevoie pentru ca site-ul tau sa vanda mai mult!

Detalii

Categorie
Stiri Tehnologie
Modificat
acum 2 ani si 10 luni
Vizualizari
461

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Dupa cum sugereaza si denumirea, gazduirea VPS reprezinta un server virtual privat. Cu alte cuvinte, site-urile impart serverul (ca in cazul gazduirii partajate), insa nu si resursele. Fiecare site dispune pe propria cantitate de RAM, CPU, latime de banda etc. Astfel, un server VPS este suficient de puternic pentru a rezista la volume mari de trafic si se poate achizitiona la un pret accesibil.

Poti alege gazduire VPS atat pe sistemul de operare Linux, cat si pe Windows. Accesul root iti va permite sa modifici setarile dupa bunul plac si sa lucrezi la proiectul tau fara restrictii. Iar daca ai nevoie de mai multa putere, poti efectua si un upgrade, fara sa-ti faci griji legate de un eventual downtime. In general, pachetele standard includ un IP gratuit.

Care sunt diferentele dintre shared hosting si gazduire VPS?

Pachetele de gazduire partajata se adreseaza proiectelor mici, precum blogurilor personale sau afacerilor locale. Aceasta varianta este ideala pentru cei care se afla la inceput de drum, deoarece preturile sunt foarte mici. Pe de alta parte, toate resursele serverului se impart intre clienti.

Drept urmare, accesul tau va fi limitat si site-ul tau nu va mai rezista dupa ce devine popular. Pentru a preveni erorile, este necesar sa treci pe un pachet de gazduire VPS din timp. Acesta iti va permite sa detii mai mult control, deoarece resursele oferite nu vor mai putea fi utilizate si de catre ceilalti clienti ai providerului. Astfel, viteza de transfer si performantele se vor imbunatati.

Care este diferenta dintre un VPS si un server dedicat?

Desi aceste servicii sunt similare, exista o diferenta fundamentala intre ele. Un server dedicat iti apartine in totalitate, fiind creat special pentru afacerile mari si site-urile cu multi vizitatori. Un server VPS este, in schimb, partajat si ti se va seta o limita pentru resursele de tip CPU, RAM sau spatiul de pe disc. Aceasta poate fi considerata o solutie de mijloc, pentru ca ofera o libertate similara si costa mai putin.

Pentru cine sunt potrivite pachetele VPS?

Un pachet de gazduire VPS este potrivit pentru cei care se asteapta la o crestere masiva in numarul vizitatorilor, dar nu sunt inca pregatiti sau nu-si doresc sa investeasca intr-un server dedicat. Spre exemplu, un astfel de pachet este util pentru proprietarii de magazine online mici.
Este o optiune potrivita si pentru cei care detin cunostinte avansate in materie de tehnologie, deoarece aplicatiile web, serverele de jocuri si bazele de date necesita notiuni tehnice pentru a putea functiona.
Serviciile de tip VPS sunt semi-administrate si trebuie sa te ocupi adesea singur de partea de frond-end. Este indicat sa te orientezi catre o companie care iti pune la dispozitie asistenta tehnica non-stop si te poate ajuta oricand cu intrebari legate de back-end sau despre panoul de control. In cazul in care intampini probleme, exista si o multime de tutoriale online prin care poti sa le rezolvi intr-un mod eficient.

Avantajele utilizarii unui serviciu de gazduire VPS

Principalul avantaj al acestui serviciu consta in faptul ca detii acces root complet si ai parte de mai mult control asupra serverului. In multe situatii, resursele puse la dispozitie intr-un pachet de shared hosting vor fi epuizate dupa o perioada.

La THC.ro, serverele VPS dispun de mai multa flexibilitate si au arhitectura bazata in intregime pe SSD, ceea ce permite un timp de raspuns mai rapid. Alege un pachet de gazduire VPS si bucura-te de beneficiile acestuia incepand de astazi!