Cluj

Gata să devii activ în Cluj-Napoca? Top 7 activități în aer liber și aventuri în oraș și împrejurimi

Gata să devii activ în Cluj-Napoca? Top 7 activități în aer liber și aventuri în oraș și împrejurimi

Detalii

Categorie
Stiri Turism
Modificat
acum 2 saptamani si 4 zile
Vizualizari
118

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Odată cu venirea primăverii, cochetăm mai mult ca niciodată cu idea de a deveni mai activi. Stilul de viață sedentar care ne tentează în timpul iernii este înlocuit de dorința de a petrece mai mult timp în natură. Iar dacă ai norocul să te afli în regiunea Ardealului, imposibil să nu simți chemarea Clujului cum te invită la plimbări și activități care te vor delecta în aer liber.

Ești gata să devii activ? Pornește la pas în inima Ardealului!


Fie că vrei să devii mai activ ca să-ți pregătești fizicul pentru zilele călduroase de vară pe plajă sau la piscină, că vrei să-ți îmbunătățești condiția fizică și anduranța pentru drumețiile pe care le-ai plănuit în următoarea vacanță, sau că pur și simplu te afli prin zona Clujului și vrei să explorezi orașul, felicitări! Ai luat o decizie benefică pentru sănătatea ta fizică și mentală, și odată cu instalarea vremii călduroase, este momentul perfect să începi!

Dacă nu știi de unde să începi sau ești în căutarea câtorva idei out-of-the-box, te afli unde trebuie! Uite top 7 activități în aer liber și aventuri care te așteaptă să le descoperi la pas în Cluj Napoca și în împrejurimile orașului!

1. Întotdeauna începi cu turul orașului


Cu atât mai mult dacă ești turist! Cum altfel poți cunoaște mai bine un oraș, decât să-l iei la pas? Sau, după caz, la bicicletă, role, trotinetă sau orice alt mod care îți crește activitatea fizică. Clujul este un oraș frumos și ofertant în privința turului pe care ți-l poate oferi, așa că ia la rând Piața Muzeului, Piața Unirii, Bulevardul Eroilor și străzile Andrei Șaguna, Fortăreței, Potassia și Iuliu Maniu pentru a te plimba printr-o arhitectură deosebită.

2. Admiră o fuziune de culturi în Grădina Botanică


Cum altfel să te conectezi cu natura decât în mijlocul ei? Grădina Botanică Alexandru Borza din Cluj Napoca este o incursiune în timp, printr-o fuziune de spații culturale deosebite care se reflectă în cele peste 10.000 de specii de arbori și flori de peste tot de pe glob. Suprafața de 14 hectare este excelentă pentru ore în șir de promenadă printre plantele exotice, ornamentale și medicinale din Grădina Japoneză, Grădina Romană, sere sau Turnul de Apă.

3. Pornește în aventură pe Dealul Cetățuia


Am început lista recomandărilor cu activități ușoare de promenadă, dar Clujul este un oraș versatil și primitor pentru toți iubitorii de natură - inclusiv pentru cei care caută aventuri mai palpitante. O activitate ușor mai provocatoare este să urci dealul Cetățuia. De la altitudinea de 405m, te bucuri de o panoramă superbă a orașului la orice oră. Însă apusurile arată absolut de vis, atunci când lumina diafană a soarelui se reflectă peste întregul oraș luminat.

4. Prelungește-ți plimbarea în Parcul Central


Traseul nu se încheie la coborârea de pe Dealul Cetățuia. Prelungește aventura cu o promenadă prin Parcul Central. Sau plimbă-te doar prin parc, cu bicicleta sau rolele. Este o atmosferă aparte și o frumusețe sublimă când lumina soarelui pătrunde pe cărări printre frunzele copacilor, când stai pe marginea lacului și privești rațele înotând, sau când admiri arhitectura minunată a Cazinoului din Cluj Napoca. Momentan, acest cazino nu mai este funcțional și servește ca centru de cultură.

Dar dacă vrei să îmbini activitatea în aer liber cu setea de adrenalină la un cazino pe măsura pasiunii tale pentru aventură și joc, singur sau împreună cu prietenii, o puteți face oricând online, chiar și de pe o bancă în Parcul Central: bucurați-vă de pariuri sportive Austria aici.

5. Respiră un altfel de aer la Salina Turda


Să trecem și la aventurile care te așteaptă prin împrejurimile Clujului, ce atrag nu doar turiști, ci și locuitorii care deja cunosc fiecare stradă a orașului și sunt în căutarea unei schimbări de peisaj. Când intri în salina Turda, pătrunzi în adâncurile spectaculoase are pereților de sare subterani, și trăiești experiențe unice și fascinante cu activități sportive memorabile: bowling, minigolf, biliard, tenis sau plimbări cu bărcuța pe lac. Reală terapie cu joc, sport și aer sărat.

6. Iubitorii de natură NU pot omite rezervația naturală Cheile Turzii


În Munții Apuseni din județul Cluj, în extremitatea estică, nu mai puțin de 9 trasee turistice marcate te invită la drumeții cu peisaje superbe. Iar nivelul lor este adaptat tuturor nivelelor de experiență și rezistență, începând de la 2-3 ore și până la 14-15 ore. Așa că dacă o aventură reală și o provocare pe cinste era ce căutai, Cheile Turzii sunt exact ce ai nevoie!

7. N-ai auzit încă de Stufărișurile de la Sic?


Un loc mai puțin popular dar în egală măsură fascinant este rezervația Stufărișurile de la Sic, la mai puțin de 50 km de Cluj-Napoca. După Delta Dunării, aici vei regăsi cea mai mare suprafață de stuf din România, iar peisajul depășește orice așteptare. Plimbarea și conexiunea cu natura îți vor fi acompaniate de pajiști, păduri, papură și stufăriș, iar foișoarele din rezervație vor deveni oaza perfectă de liniște și odihnă unde să iei masa și să-ți refaci energia pentru a-ți continua explorarea de vis.

Trasee spectaculoase în orice anotimp


Oricare ar fi locația pe care o alegi, imposibil să nu uiți măcar pentru o secundă de stresul cotidian. Dar știi care e partea cea mai bună? Deși vremea bună te îmbie la plimbare, activități și aventuri în aer liber, Cluj-Napoca și împrejurimile sunt destinații spectaculoase atât în sezonul cald, cât și în mijlocul iernii. Iar asta rezumă însăși esența Ardealului: ești întotdeauna bine primit!

Sursa foto: unsplash.com/photos/HYmn3ZmoEu0