Cluj

Anunt Diamant Clujeni.com - publicitate online

Clujeni.com - publicitate online by Peter Bahuczki - ofer publicitatea online prin intermediul siteurilor: clujeni.com, timisoreni.ro, bucuresteni.ro, aradeni.ro, roportal.ro, ghid-constructii.ro etc.
https://www.clujeni.com/site/publicitate/

Formalități premergătoare inspecției fiscale

Formalități premergătoare inspecției fiscale

Detalii stire

Categorie
Stiri justitie
Modificat
acum 8 luni si 2 saptamani
Vizualizari
255

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Agenția Națională de Administrare Fiscală a emis Ordinul 420 din 31.03.2023 pentru aprobarea modelului și conținutului formularului "Notificare de conformare emisă de organul de inspecție fiscală". Conform ordinului, în urma analizei de risc, contribuabilul prezumtiv a fi selectat pentru inspecția fiscală va primi în scris o notificare de conformare. În termen de 30 de zile de la primirea acesteia, contribuabilul va putea să depună sau să își corecteze declarațiile fiscale iar pe parcursul acestei perioade, nu se va putea întreprinde nicio acțiune pentru selectarea contribuabilului în vederea unei inspecții fiscale.

Este de menționat că depunerea sau corectarea situației fiscale nu va preveni selectarea contribuabilului pentru o posibilă inspecție fiscală după expirarea perioadei de 30 de zile. Conform procedurii, organul de inspecție fiscală va nominaliza pentru fiecare contribuabil una sau mai multe persoane care vor întocmi notificarea și care vor fi persoane de contact pentru acesta. În cazul în care contribuabilul nu remediază riscurile pentru care a fost notificat, va fi supus obligatoriu inspecției fiscale.

Ordinul prevede faptul că notificarea de conformare va putea fi emisă ori de câte ori, ca urmare a analizei de risc, vor fi găsite noi riscuri fiscale care nu au fost notificate anterior și nici nu au făcut obiectul altor controale fiscale. Cu toate acestea, nu este necesară emiterea unei astfel de notificări în următoarele situații:

  1. în cazul contribuabililor/plătitorilor aflați în procedura insolvenței;
  2. în situația în care, ca urmare a unui control inopinat, se impune începerea imediată a inspecției fiscale;
  3. pentru extinderea inspecției fiscale la perioade sau creanțe fiscale, altele decât cele cuprinse în avizul de inspecție fiscală inițial;
  4. în cazul refacerii inspecției fiscale ca urmare a unei decizii de soluționare a contestației;
  5. în cazul unor cereri ale contribuabilului/plătitorului pentru a căror soluționare, ca urmare a analizei de risc, este necesară efectuarea inspecției fiscale.
Contribuabilii care doresc să evite o inspecție fiscală, ce poate dura între 45 și 180 de zile în funcție de situație, pot profita de noua procedură adoptată de ANAF pentru a-și corecta declarațiile fiscale, dacă este cazul. Dacă nu este nimic de corectat, ar fi indicat să luați legătura cu un avocat specializat în drept fiscal deoarece va urma inspecția fiscală.

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara cu o experienta de peste 21 ani in chirurgia estetica, infiintata in 1996.
https://www.brol.ro